Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Een kijkje in het datacenter van Facebook

Een kijkje in het datacenter van Facebook

Het Amerikaanse social media platform Facebook telt op dit moment wereldwijd circa 1.86 miljard actieve gebruikers. Dit betekent veel data, heel veel data.. zeg maar gerust een enorme hoeveelheid aan data wat per seconde verwerkt moet worden. Dit gebeurt in enorme datacenters wereldwijd. Maar hoe zien deze datacenters er eigenlijk van binnen uit?


Onlangs gaf Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, de fotoreportage vrij van een tour door het datacenter in het Zweedse Luleå, een klein dorpje op zo'n 100 kilometer onder de noordpoolcirkel. Er is waarschijnlijk niet zo maar gekozen voor deze locatie. Op zijn eigen Facebook pagina schrijft hij dat de buitentemperatuur in Luleå het op de meeste dagen onder de 10 graden Celsius ligt. Dit maakt de locatie zeer geschikt voor vrije koeling, waarbij de koude buitenlucht gebruikt wordt om het datacenter te koelen. Dit gebeurt met behulp van grote ventilatoren die de buitenlucht aanzuigt en het datacenter wordt ingezogen. Hierdoor wordt tot 40% minder energie verbruikt dan een traditioneel data center.


Het datacenter in Luleå is in 2013 geopend en was de eerste datacenter van Facebook buiten de VS. Om het gebouw aan de buitenzijde zoveel mogelijk op te laten gaan met de omgeving is er gebruik gemaakt van mooie houtpanelen, maar tegelijkertijd straalt het exterieur ook het innovatieve design uit van wat er zich achter de schermen plaatsvindt. Het interieur van het hoofdgebouw is zo groot als zes voetbalvelden. Bijna alle technologie waar gebruik van wordt gemaakt, van de servers tot de stroomvoorziening, is door Facebook zelf ontworpen en worden gedeeld met het Open Compute Project.


Het in 2013 geopende datacenter van Facebook in Luleå, Zweden

Waar mogelijk zijn de mooiste houtmaterialen gebruikt om het gebouw zo veel mogelijk op te laten gaan met de bosrijke omgeving.

Deze enorme ventilatoren blazen de koude lucht vanaf buiten het datacenter in om de duizenden servers op natuurlijke wijze te koelen.

Er werken rond de 150 personen in het datacenter, maar de dataruimtes zijn meestal onbezet. Met dank aan het vereenvoudigde ontwerp is er slechts 1 technicus nodig per 25.000 servers

De grootste hal is zo groot, dat de ingenieurs zich er per scooter verplaatsen

De apparatuur is geminimaliseerd tot de basis voor een betere koeling. Hierdoor zijn ze tevens beter bereikbaar en kunnen reparaties sneller worden uitgevoerd. Een server hard disk repareren kost in Luleå slechts 2 minuten. Een paar jaar geleden nam dit al gauw een uur in beslag.

Close up Datacenter

Netjes afgewerkte datacenter

Delen: