Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Kabelmanagement – van kabelgoten (cabletrays) tot tiewraps

Kabelmanagement – van kabelgoten (cabletrays) tot tiewraps

Kabelmanagement is een belangrijk onderdeel bij het inrichten van een serverkast. In de regel zal het gebruik van kabels op maat de oplossing zijn. Dit is alleen niet verstandig met oog op de toekomst. Als de patchkast een aantal meters verplaatst moet worden, door bijvoorbeeld een verbouwing, zouden alle netwerkkabels opnieuw aangeschafft en aangesloten moeten worden. En dat wilt u natuurlijk niet! Als u gebruik maakt van bijvoorbeeld een kabelgoot, kunt u de overlengtes van de kabels netjes oprollen en bij behoefte weer van de houder afwikkelen.kabelmanagement biedt structuur en overzicht en zorgt ervoor dat u efficient aan uw netwerk kunt werken, ook in de toekomst.

Verticale kabelgoten (Cabletrays)

Voor alle staande serverkasten en patchkasten van 18U tot en met 47U zijn verticale kabelgoten te bestellen. Met de verticale kabelgoten kunt u uw bekabeling welke u invoert vanaf de bovenkant of onderkant van de kast aan de achterzijde of zijkanten bundelen. Op deze manier houdt u overzicht in uw bekabeling en kunt u deze netjes verwerken.
Een verticale kabelgoot kan niet op zichzelf gemonteerd worden. Hiervoor heeft u geperforeerde blindpanelen (DS-Blind1-perf) nodig die u eerst horizontaal bevestigd aan de boven- en onderkant van de serverkast. Wilt u extra stevigheid? Plaatst u dan een geperforeerd blindpaneel in het midden van de serverkast. Blindpanelen kunt u bevestigen met de bijgeleverde kooimoeren. De verticale kabelgoten worden geleverd inclusief schroeven met borgmoeren. Als u de kabelgoten aan de zijkanten van de serverkasten wilt monteren kunt u gebruik maken van kooimoeren. Deze kunt u in de reeds aanwezige profielen bevestigen.

Kooimoeren Schroeven met borgmoeren
Verticale kabelgoot bevestiging met blindpaneel verticale kabelgoot in serverkast

Verstelbaar 19 inch kabelbundel houder

Een verstelbare 19 inch kabelbundel houder is een onmisbaar artikel in een patchkast waarbij veel bekabeling aanwezig is. Deze kabelbundel houder met een afmeting van 450 mm x 450 mm x 65 mm (BxDxH) is voorzien van een 19 inch profiel en uitermate geschikt voor het wegwerken van kabels met overschot aan lengte. Dit voorkomt dat de patchkabels met een te veel aan lengte niet door elkaar gaan hangen.

Tevens is de 19 inch kabelbundelhouder verstelbaar en zowel voor een verticale als horizontale montage geschikt. De diameter van de cirkel is in drie standen aan te passen. De kabelbundel houder wordt met kabelhaken in verschillende hoogtes geleverd, 35 mm en 82 mm.

19 inch kabelhouder voor serverkasten 19 inch kabelhouder bovenaanzicht
19 inch kabelhouder horizontaal gemonteerd 19 inch kabelhouder verticaal gemonteerd

Tie Wraps

Tiewraps zijn hulmiddelen om een hoeveelheid aan netwerkkabels te kunnen bundelen. Er zijn diverse varianten tiewraps beschikbaar, naast de welbekende tiewraps kunnen netwerkkabels ook gebundeld worden met klittenband, kabelgordels of beschermingstape.

De meeste tiewraps zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Op deze manier kan er onderscheidt aangebracht worden in de diverse kabels.

Bijvoorbeeld:
In een woning worden diverse verbindingen aangebracht. Waaronder een internetverbinding, telefoonverbinding over internet maar ook dienen er diverse camera's aangesloten te worden. De netwerkbekabeling voor de internetverbinding kan geclusterd worden met de kleur blauw. De kabels voor telefonie met de kleur groen, en de kabels voor de camera's met de kleur geel
.

Door op deze manier gebruikt te maken van diverse kleurcodes kan storing of onderhoudt binnen een bepaalde netwerk eenvoudig opgelost worden. Men weet immers welke kabels nagekeken dienen te worden.

Delen: