Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor alle kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel verzenden)

Wanneer gebruik ik een netwerkkabel voor buiten?

Wanneer moet ik een netwerkkabel voor buiten gebruiken?

Een netwerkverbinding heb je niet alleen ín huis nodig. Als je de schuur, je werkplaats, overkapping of de (wo)man-cave in je tuinhuisje wilt voorzien van een bekabelde internetverbinding, moet je kabels buiten in de grond of langs de buitengevel leggen. En dan is het belangrijk dat de kabel bestand is tegen externe invloeden. 

Wat is het verschil tussen een kabel voor binnen en buiten?

De opbouw aan de binnenkant van een netwerkkabel voor binnen en buiten is precies hetzelfde. Dus de dataoverdracht bij beide kabels is hetzelfde.

Het verschil zit in de buitenkant, de kabelmantel.

Bij een kabel voor binnen is de kabelmantel gemaakt van PVC. Dit is een prima materiaal, echter is PVC niet bestand tegen bijvoorbeeld weersomstandigheden. Een buitenkabel is voorzien van een PE-mantel die wél bestand is tegen invloeden van buiten.

 

Netwerkkabel voor buiten

In deze situaties heb je een buitenkabel nodig

In volgende situaties is het raadzaam een netwerkkabel voor buiten te gebruiken:

 

  • De kabel komt door de grond te liggen en er is geen loze buis of leiding voor aanwezig.
  • De kabel wordt blootgesteld aan de verschillende weersinvloeden.
  • De kabel ligt in een vochtige ruimte.
  • De kabel wordt dagelijks blootgesteld aan direct zonlicht.

Kies hier je UTP buitenkabel

Wat is een PE mantel?

Buitenkabels zijn voorzien van een speciale PE kabelmantel. Dit type mantel biedt extra bescherming aan de geleider in de kabel. Hierdoor kan de kabel zonder problemen in de grond of buitenlucht kan worden gelegd. De kabel biedt bescherming tegen UV-licht, vocht en andere weersinvloeden. Tevens is een netwerkkabel voor buiten tot op zekere hoogte knaagdierbestendig.

Betekenis PE

Netwerkkkabel voor buiten op rol

PE staat voor Polyetheen, de meest gebruikte kunststof ter wereld. Het materiaal wordt niet snel door bacteriën afgebroken, neemt nauwelijks tot geen water op en is makkelijk te bewerken. Dat maakt het materiaal dus uitermate geschikt om toe te passen bij netwerkbekabeling voor buitengebruik. Nadeel van een PE mantel is dat het minder flexibel is dan een normale netwerkkabel.

Moet ik een netwerkkabel voor buiten door een buis leggen?

Omdat de kabel weerbestendig is, is het niet nodig om de netwerkkabel door een buis in de grond te leggen. De kabel kan gewoon los in de grond worden gelegd.

Let er dan wel op dat je de kabel diep genoeg in de grond legt en niet tegenkomt bij het omspitten van borders of verticuteren van je gazon!

Wordt de kabel in een buis gelegd dan kun je voor een standaard cat5e, cat6 kabel op rol of een cat6a kabel op rol kiezen.

Netwerkkabel voor buiten bestellen

Een buitenkabel is uitermate geschikt om een netwerkverbinding te leggen tussen twee gebouwen. Ideaal om een bekabelde internetverbinding te creëren onder de overkapping, in de schuur, een buitenhuis of werkplaats.

In onze shop vind je netwerkkabels voor buiten in verschillende uitvoeringen:

  • Bestel een cat5e kabel voor buiten
  • Bestel een cat6 kabel voor buiten

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen over netwerkkabels voor buiten? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.