Wanneer moet ik een netwerkkabel voor buiten gebruiken?

Wanneer moet ik een netwerkkabel voor buiten gebruiken?

Wanneer er een netwerkkabel gelegd moet worden in de grond, langs een buitengevel of door bijvoorbeeld de tuin, dan is het raadzaam om gebruik te maken van een speciale netwerkkabel voor buiten, voorzien van een PE mantel.

Netwerkkabel voor buiten

U heeft een netwerkkabel voor buiten nodig als de kabel door de grond komt te liggen en er is geen loze buis of leiding voor aanwezig, als de kabel blootgesteld wordt aan de verschillende weersinvloeden, als de kabel in een vochtige ruimte komt te liggen of als de kabel op een plek komt waar deze dagelijks wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Wordt de kabel in een buis gelegd dan kunt u voor een standaard cat5e, cat6 kabel op rol of een cat6a kabel op rol kiezen.

Wat is een PE mantel?

Buitenkabels zijn voorzien van een speciale PE kabelmantel. Dit type mantel biedt extra bescherming aan de geleider in de kabel, zodat de kabel zonder problemen in de grond of buitenlucht kan worden gelegd. De kabel biedt bescherming tegen UV-licht, vocht en andere weersinvloeden. Tevens is een netwerkkabel voor buiten tot op zekere hoogte knaagdierbestendig.

PE staat voor Polyetheen, de meest gebruikte kunststof ter wereld. Het materiaal wordt niet snel door bacteriën afgebroken, neemt nauwelijks tot geen water op en is makkelijk te bewerken. Dat maakt het materiaal dus uitermate geschikt om toe te passen bij netwerkbekabeling voor buitengebruik. Nadeel van een PE mantel is dat het minder flexibel is dan een normale netwerkkabel.

Moet ik een buitenkabel door een buis leggen?

Omdat de kabel weerbestendig is, is het niet nodig om de netwerkkabel door een buis in de grond te leggen. De kabel kan gewoon los in de grond worden gelegd.

Netwerkkabel voor buiten bestellen?

Netwerkkkabel voor buiten op rol

Een buitenkabel is uitermate geschikt om een netwerkverbinding te leggen tussen twee gebouwen. Ideaal om een bekabelde internetverbinding te creëren onder de overkapping, in de schuur, een buitenhuis, werkplaats, etc.

Netwerkkabels worden op rol geleverd en zijn verkrijgbaar is verschillende uitvoeringen.
Bestel een {blog_cat5e_kabel_voor_buiten}
Bestel een {blog_cat6_kabel_voor_buiten}

Delen: