Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Wat is LSZH en wat is het verschil met PVC?

Wat is LSZH en wat is het verschil met PVC?

Wie op zoek is naar een internetbekabeling zal vaak de term LSZH en/of PVC zien staan, maar wat betekent dit nou eigenlijk? Wat zijn de verschillen en welke kan het beste gekozen worden? Dit zijn vragen die we vaak krijgen van onze klanten. Daaarom leggen we je de verschillen graag uit in deze blog.

Waar staan LSZH en PVC voor?

LSZH en PVC zijn afkortingen die worden toegepast voor het materiaalgebruik van kabelmantels.

LSZH = Low Smoke Zero Halogen
PVC = Polyvinyl Chloride

Een internetkabel met LSZH mantel wordt vaak ook wel een halogeenvrije kabel genoemd. De verschillen zullen pas merkbaar zijn zodra de kabel doorbrandt of de kabels in aanraking komen met hoge temperaturen zoals bij een brand.

Waarin zitten de verschillen?

Wanneer de kabel met PVC mantel in aanraking komt ontstaat er meer rookontwikkeling en komen er gassen vrij. Dit komt met name door de halogenen in de kabelmantel.

De LSZH aanduiding wordt toegepast bij kabels die is opgebouwd uit materialen zonder halogenen, zoals thermoplastic. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor onder andere legosteentjes en teflon.

LSZH internetkabels zorgen dus voor veel minder rookontwikkeling en scheiden geen gassen af. Hierdoor is een halogeenvrije kabel beter voor de gezondheid van de mens en het milieu.
Het kan in sommige gevallen voorkomen dat er een specifieke kabel gevoerd dient te worden. Dit zal voorgeschreven staan in bijvoorbeeld een bestek van een aanbesteding.

LSZH of PVC internetkabel bestellen?

In onze webshop kun je terecht voor een ruim aanbod internetkabels. Wil je weten of de kabel een PVC of halogeenvrije mantel heeft, dan kun je dit zien bij de beknopte specificaties van het product. Tevens kun je van te voren al je keuze aangeven door de selectie te verfijnen op de overzichtspagina.

Delen: