Cat6 patchkabels - 100% koper

130 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

CAT6 Patchkabels 100% koper kopen?

Voor wie op zoek is naar de beste kwaliteit CAT6 netwerkkabels, hebben we een ruim assortiment CAT6 100% koper patchkabels. Als u een netwerk gaat aanleggen raden we aan om te kiezen voor kabels met een kern van 100% koper. Alleen met deze kabel kan de volledig te behalen snelheid gegarandeerd worden.

Waarom 100% koper?

Enkel 100% patchkabels voldoen aan de ISO/IEC norm. Om de optimale kwaliteit uit een netwerkkabel te halen mogen ze een maximale weerstand bieden van 9,38 Ohm DC per 100 meter bij een draaddikte van AWG24 (0,205 mm²). Dit is alleen te bereiken met koper. CCA patchkabels met een aluminium kern zijn enkel voorzien van een koperen laagje en bieden te veel weerstand om het signaal over te brengen. Om dezelfde weerstand te verkrijgen als puur koper, neem de dikte van de kabel toe.

Naast dat een 100% koper kabel veel minder weerstand biedt om zo de optimale snelheden te behalen, bieden ze ook extra voordelen als een betere flexibiliteit (vooral op de langere termijn) wat de kans op kabelbreuken verkleind en kunnen er langere afstanden overbrugt worden, zonder verlies aan snelheid voor de data-overdracht.

Vooral bij professionele netwerken is het daarom raadzaam om te kiezen voor betere kwaliteit die de 100% koper CAT6 patchkabels te bieden hebben.