Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Verschil tussen CAT6 en CAT6a?

Wat is het verschil tussen cat6 en cat6a

Op het moment dat u een nieuw netwerk wilt gaan aanleggen, dan zult u tegen de kabelkeuze aanlopen. Een lastige keuze, want gaat u nu voor een Cat6 of Cat6a en kiest u dan de CCA, 100% koper of juist een geschermede of onafgeschermde patchkabel? Een erg groot scala aan internetkabels dus, maar wat is dan de meest geschikte kabel voor u en waar is deze keuze dan precies van afhankelijk? Laten we dan eerst beginnen met het onderwerp 'Wat is nu precies het verschil tussen CAT6 en CAT6a?'.

Op het moment dat u een nieuw netwerk wilt gaan aanleggen, dan zult u tegen de kabelkeuze aanlopen. Een lastige keuze, want gaat u nu voor een Cat6 of Cat6a en kiest u dan de CCA, 100% koper of juist een geschermd of onafgeschermde patchkabel? Een erg groot scala aan internetkabels dus, maar wat is dan de meest geschikte kabel voor u en waar is deze keuze dan precies van afhankelijk? Laten we dan eerst beginnen met het onderwerp 'Wat is nu precies het verschil tussen CAT6 en CAT6a?'.

CAT6 vs. CAT6a

Het verschil tussen een Cat6 en een Cat6a kabel zit hem met name in de snelheid waarmee de kabel data kan overbrengen en daarnaast volgt het verschil in bandbreedte. Zo kan een cat6 kabel snelheden aan tot 1000 Mbit/s, oftewel een Gigabit per seconde. Dit is ruim voldoende voor de snelheid van veruit de meeste internetabonnementen. Daarentegen behaald de Cat6a kabel zelfs snelheden van wel 10.000 Mbit/s met een doorvoersnelheid van 500MHz, 50% hoger dan de doorvoersnelheid van een Cat6 kabel. Dit betekent dat Cat6 een doorvoersnelheid heeft van 250MHz. Kortom, een Cat6a kabel behaald hogere snelheden en kan daarnaast meer data tegelijkertijd verwerken.

 

Is de doorvoersnelheid voor u nog onduidelijk? Zie het dan als een verschil tussen een 2 en een 5-baans autosnelweg. Op beide wegen mag je 130 km/h rijden, maar een 5-baans snelweg kan veel meer verkeer tegelijkertijd aan dan een standaard 2-baans snelweg.

 

Wilt u nog sneller? Dat kan! Kies dan voor een cat7 kabel, maar voor een standaard thuisnetwerk zijn deze eigenlijk overbodig. Deze bekabeling kan snelheden aan tot 10.000 Mbit/s met respectievelijk een bandbreedte van maar liefst 600MHz.

CCA vs. 100% koper

Om het maximale uit een UTP kabel te halen mag de maximale weerstand niet meer zijn dan 9,38 Ohm DC per 100 meter bij een draaddikte van AWG24 (0,205mm²). Om de weerstand zo klein mogelijk te wordt er gebruik gemaakt van koper in de kabels. Hoe meer koper, hoe minder weerstand, hoe groter de betrouwbaarheid voor de betreffende UTP categorie en optimaal haalbare snelheid. CCA staat voor Copper Clad Aluminium, een draad welke gebruik maakt van een koperdraad met een aluminium kern. 100% koper, de naam zegt het eigenlijk al, is een volledig koperen kabel. Dit betekent dat een 100% koper kabel optimaal haalbare snelheid en betrouwbaarheid voor de betreffende UTP kabel biedt.

Verschillen tussen U/UTP, S/FTP en SF/UTP

Een internetkabel kan verschillen in de opbouw, zo heeft een U/UTP kabel geen kabel én geen aderparen afscherming. En zo bestaat de S/FTP internetkabel uit vlechtwerk kabel afscherming en folie aderparen afscherming. De SF/UTP netwerkkabel is opgebouwd uit folie én vlechtwerk kabel afscherming, maar heeft daarentegen geen aderparen afscherming.

Moet ik nu Cat6 of Cat6a gebruiken? En welk type dan? En welke afscherming?

Bij normaal internet gebruik volstaat een Cat6 kabel prima. Bent u een intensieve internetgebruiker, denk bijvoorbeeld aan het online kijken van Full-HD films e.d., dan kunt u beter kiezen voor een Cat6a kabel. Wat betreft het kabeltype adviseren wij ten alle tijden een 100% koper kabel. Tot slot is de mate van afscherming afhankelijk van de kans op interferentie. Voor meer informatie over afscherming verwijs ik u graag naar ons blog genaamd: 'UTP en STP: Wat is het verschil?'