Let op: in verband met Hemelvaart zijn wij do. 26 en vrij. 27 mei gesloten. Bestellingen die op deze dagen worden geplaatst, verzenden wij op maandag 30 mei. 

Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor alle kabels
  • Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel verzenden)

Meest gestelde vragen

Verschil patchkast en serverkast

Verschil tussen een patchkast en serverkast

Iedere organisatie of instelling heeft tegenwoordig een netwerk. Alle verbindingen van het netwerk komen samen in een patch- of serverkast. In de basis is een patchkast niet zoveel anders dan een serverkast. Het enige verschil is het type voordeur dat afhankelijk is van de inhoud van de kast. In dit artikel leggen we het verschil uit en geven we tips zodat jij de juiste netwerkkast kunt kopen.   

 

Patchkasten en serverkasten zijn netwerkkasten waarin servers, netwerkapparatuur en aanverwante accessoires worden opgeborgen. Het verschil tussen een patchkast en serverkast is het type voordeur. De voordeur van een patchkast is van glas. De voordeur van een serverkast is geperforeerd. Het verschil tussen de netwerkkasten is in enkele gevallen nog relevant. Een patchkast heeft (theoretisch gezien) namelijk een andere functie dan een serverkast.   

De inhoud van een patchkast 

In een patchkast zitten patchoplossingen. Dit zijn bijvoorbeeld patchpanelen die zorgen voor sterke telefoonverbinding en snelle internetverbinding. Hierbij komt weinig warmte vrij. Daarom is deze kast voorzien van een glazen deur. De verbindingen in een patchkast worden gelegd met behulp van UTP bekabeling. Het leggen van deze verbindingen heet patchen. En je raadt het al... Daarom heet dit type netwerkkast een patchkast.

 

 

 

De inhoud van een serverkast

In een serverkast zitten (vaak) servers die veel warmte afgeven. Servers worden verbonden met andere hardware zoals harde schijven, switches, etc. . Dit soort apparatuur produceert veel warmte en deze warmte moet de kast kunnen verlaten. Dankzij de geperforeerde deur van een serverkast kan de warmte weg. Het is belangrijk dat er natuurlijke ventilatie is in een serverkast. Wanneer de temperatuur in de kast namelijk te hoog wordt, dreigt er gevaar voor de apparatuur.  Zo kies je de juiste netwerkkast  

Kortom, een patchkast wordt gebruikt voor het leggen van verbindingen: patchen. Een serverkast is bedoeld voor het opbergen van apparatuur, zoals servers, switchers en routers. Hieronder hebben we twee keuzeopties staan die je helpen bij het vinden van de juiste kast.

 

Wat beschrijft je situatie het best? 

Optie 1: In de netwerkkast plaats ik voornamelijk patchstroken om verbindingen te leggen tussen telefonie en internet.   

 

Koop een patchkast

  

Optie 2: In de netwerkkast installeer ik hardware zoals switchers, routers en servers, zodat deze veilig en centraal opgeborgen zijn.   

 

Koop een serverkast

   

Over ons 

Gratis professioneel advies 

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen over patch- of serverkasten? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.     

Kwaliteit én 25 jaar garantie 

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.     

Snelle verzending voor 16:00 uur  

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

 

Legbord monteren stap voor stap

Een legbord monteren - Stap voor Stap

Tijdens het inrichten van een 19 inch serverkast of wandkast kan het voorkomen dat niet alle componenten geschikt blijken voor 19 inch montage. Een legbord biedt in dat geval dé oplossing! Maar wat is de juiste wijze om een legbord in een server- of wandkast te monteren? Met dit stappenplan kunt u meteen aan de slag.

Lees verder