UTP Accessoires

UTP accessoires kopen?

Een netwerkoplossing beheren of opzetten is vaak geen eenvoudige klus, overzicht is snel verloren, kabels komen in de weg te hangen en ga zo maar door. Om het werken aan een netwerkoplossing zo simpel mogelijk te maken zijn deze UTP accessoires eigenlijk onmisbaar. Onder UTP accessoires vallen eigenlijk alle tools en hulpmiddelen die nodig zijn bij het beheren / opzetten van een netwerkoplossing.


UTP gereedschappen
UTP gereedschappen zijn eigenlijk altijd nodig binnen een bekabelingsnetwerk. Er zijn verschillende vormen van UTP gereedschappen, zo zijn er de LSA tangen, krimptangen, kabeltesters, kabeltrekkers en ga zo maar door. De verschillende soorten UTP gereedschappen worden op de betreffende pagina verder toegelicht.


Kabelbinders
Om het overzicht op de bekabeling te behouden, of te scheppen, kan er gebruik gemaakt worden van kabelbinders. Kabelbinders worden gebruikt om meerdere kabels bij elkaar te houden. Er zijn meerdere soorten kabelbinders, met elk eigen voordelen. Om de voordelen van de verschillende kabelbinders te weten te komen verwijzen wij u naar de categoriepagina van kabelbinders.


Kabeltules
Overzicht is natuurlijk erg belangrijk, helemaal wanneer er gebruik wordt gemaakt van zeer veel bekabeling. Kabels op rol zijn over het algemeen niet verkrijgbaar in kleuren, toch kan de kabel enigszins worden voorzien van kleurcodering door gebruik te maken van kabeltules. Dit zijn gekleurde tules welke een RJ45 connector beschermen.


Kabelmarkering
Een andere manier om netwerkkabels overzichtelijk te krijgen is door gebruik te maken van kabelmarkering. Kabelmarkering is verkrijgbaar in 2 vormen, Wrap arround kabellabels en V-vorm kabelmarkering. Om meer over kabelmarkering te weten te komen verwijzen wij u naar de categoriepagina kabelmarkering.


Connectoren
Om een UTP (of FTP/SSTP) kabel aan te kunnen sluiten op een RJ45 poort zijn connectoren nodig. In connectoren worden de aderparen van netwerkkabels in een speciale volgorde vastgeklemd. Na het bevestigen van de connector kan de internetkabel worden aangesloten op bijvoorbeeld een smart tv of computer. Er zijn veel verschillende vormen van connectoren, hier is meer over te lezen op de categoriepagina.


In- opbouwdozen
Wanneer er ruimtes voorzien moeten worden van een netwerkaansluiting zijn in- opbouwdozen een vereiste. Een in- opbouwdoos zorgt ervoor dat het netwerksignaal van de aangesloten installatiekabel kan worden doorgeven naar de aangesloten patchkabel. Op in- opbouwdozen zijn nummers te schrijven wat gebruikt kan worden om overzicht op het bekabelingsnetwerk te scheppen. Ook in- opbouwdozen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, meer hierover op de categoriepagina.

UTP accessoires online bestellen

Naast het grootste assortiment UTP kabels bent u bij UTP-kabel.nl ook aan het juiste adres voor alle handige UTP accessoires. U kunt ze eenvoudig online (mee-)bestellen.