Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

UTP Accessoires

UTP accessoires kopen?

Een netwerkoplossing beheren of opzetten is vaak geen eenvoudige klus, overzicht is snel verloren, kabels komen in de weg te hangen en ga zo maar door. Om het werken aan een netwerkoplossing zo simpel mogelijk te maken zijn deze UTP accessoires eigenlijk onmisbaar. Onder UTP accessoires vallen eigenlijk alle tools en hulpmiddelen die nodig zijn bij het beheren / opzetten van een netwerkoplossing.


UTP gereedschappen
UTP gereedschappen zijn eigenlijk altijd nodig binnen een bekabelingsnetwerk. Er zijn verschillende vormen van UTP gereedschappen, zo zijn er de LSA tangen, krimptangen, kabeltesters, kabeltrekkers en ga zo maar door. De verschillende soorten UTP gereedschappen worden op de betreffende pagina verder toegelicht.


Kabelbinders
Om het overzicht op de bekabeling te behouden, of te scheppen, kan er gebruik gemaakt worden van kabelbinders. Kabelbinders worden gebruikt om meerdere kabels bij elkaar te houden. Er zijn meerdere soorten kabelbinders, met elk eigen voordelen. Om de voordelen van de verschillende kabelbinders te weten te komen verwijzen wij u naar de categoriepagina van kabelbinders.


Kabeltules
Overzicht is natuurlijk erg belangrijk, helemaal wanneer er gebruik wordt gemaakt van zeer veel bekabeling. Kabels op rol zijn over het algemeen niet verkrijgbaar in kleuren, toch kan de kabel enigszins worden voorzien van kleurcodering door gebruik te maken van kabeltules. Dit zijn gekleurde tules welke een RJ45 connector beschermen.


Kabelmarkering
Een andere manier om netwerkkabels overzichtelijk te krijgen is door gebruik te maken van kabelmarkering. Kabelmarkering is verkrijgbaar in 2 vormen, Wrap arround kabellabels en V-vorm kabelmarkering. Om meer over kabelmarkering te weten te komen verwijzen wij u naar de categoriepagina kabelmarkering.


Connectoren
Om een UTP (of FTP/S/FTP) kabel aan te kunnen sluiten op een RJ45 poort zijn connectoren nodig. In connectoren worden de aderparen van netwerkkabels in een speciale volgorde vastgeklemd. Na het bevestigen van de connector kan de internetkabel worden aangesloten op bijvoorbeeld een smart tv of computer. Er zijn veel verschillende vormen van connectoren, hier is meer over te lezen op de categoriepagina.


In- opbouwdozen
Wanneer er ruimtes voorzien moeten worden van een netwerkaansluiting zijn in- opbouwdozen een vereiste. Een in- opbouwdoos zorgt ervoor dat het netwerksignaal van de aangesloten installatiekabel kan worden doorgeven naar de aangesloten patchkabel. Op in- opbouwdozen zijn nummers te schrijven wat gebruikt kan worden om overzicht op het bekabelingsnetwerk te scheppen. Ook in- opbouwdozen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, meer hierover op de categoriepagina.

UTP accessoires online bestellen

Naast het grootste assortiment UTP kabels bent u bij UTP-kabel.nl ook aan het juiste adres voor alle handige UTP accessoires. U kunt ze eenvoudig online (mee-)bestellen.

FAQ's over utp-kabels

Wat is een utp kabel?

Een utp kabel is een netwerkkabel. Hiermee verbind je netwerkapparaten - zoals tv, computer of laptop - met het internet. De naam utp kabel wordt vaak als verzamelbegrip gebruikt voor alle netwerkkabels, maar letterlijk vertaald betekend het 'unshielded twisted pair'. Dit is dus een niet afgeschermde kabel. Uiteraard zijn er ook afgeschermde kabels: de stp en ftp kabels. Wat deze afkortingen betekenen en wanneer je welke kabel nodig hebt, lees je hier.

Wat is het verschil tussen een Cat5, Cat6 en Cat7 kabel?

Cat 5, Cat 6, Cat 6a en Cat 7 verschillen in datasnelheid en bandbreedte. Hoe hoger de categorie des te sneller de dataoverdracht en des te meer data tegelijkertijd kunnen worden overgedragen. 

  1. Een Cat5e kabel is geschikt voor gigabit netwerken, haalt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 100mhz.
  2. Een Cat6 kabel ondersteunt gigabit netwerken. Deze kabel bereikt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 250mhz.
  3. Een Cat6a kabel is geschikt voor 10-gigabit netwerken. Deze kabel haalt snelheden tot 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 500mhz.
  4. Een Cat7 kabel ondersteunt 10-gig netwerken. Deze kabel haalt, net als de Cat6a kabel, snelheden tot 10.000 Mbit/s, maar heeft een doorvoersnelheid van maar liefst 600mhz.

 

Wil je weten wanneer je welke kabel nodig hebt? Lees dan hier de uitgebreide uitleg met praktijk voorbeelden.

Wat is rj45?

Een rj45 stekker is een standaard netwerk plug. Deze stekker zit aan beide kabeleinden van kant-en-klare patchkabels. Een computer, modem, ethernet switch en smart tv hebben een rj45 poort. Via deze poort sluit je de patchkabels aan en komt de internetverbinding tot stand. Heb je netwerk kabels op rol zónder rj 45 connector? Lees dan hier hoe je de stekker eenvoudig op de kabel monteert.