Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

In- en opbouwdozen

per pagina

In- en opbouwdozen kopen?

Wanneer ruimtes moeten worden voorzien van een netwerkverbinding wordt er vaak een installatiekabel vanuit een patchpaneel naar deze ruimte getrokken. Om deze installatiekabel net aan te sluiten in de ruimte en apparatuur te kunnen voorzien van een netwerkverbinding zijn in- opbouwdozen, ook wel wandcontactdozen genoemd, nodig.

In- opbouwdozen zijn voorzien van 2 RJ45 poorten aan de voorzijde. Binnenin de wandcontactdoos moeten 2 installatiekabels LSA worden aangesloten om de 2 RJ45 poorten te voorzien van een werkende netwerkverbinding. Na het correct aansluiten van de installatiekabels zijn de in- opbouwdozen in of op de plint/muur worden gemaakt. Op deze manier kan een ruimte netjes worden voorzien van 2 netwerkverbindingen per wandcontactdoos.

Op een in- opbouwdoos is een nummer te schrijven. Door dit nummer te laten corresponderen met het nummer op een patchpaneel is snel en eenvoudig te zien welke kabel bij welke ruimte en RJ45 poort hoort.

Welke in- opbouwdoos moet ik kiezen?

In- opbouwdozen zijn verkrijgbaar in Cat5e en in Cat6 versies, dit zegt iets over welke eigenschappen de in- of opbouwdoos aankan. Als een Cat6 kabel wordt aangesloten op een Cat5e in- opbouwdoos krijgt de Cat6 kabel de eigenschappen van de cat5e wandcontactdoos. Andersom werkt dit echter niet, als een Cat5e kabel wordt aangesloten op een Cat6 in- opbouwdoos blijft de kabel een Cat5e kabel.

Daarnaast zijn in- opbouwdozen verkrijgbaar in shielded en unshielded versies. Wanneer een kabel langs een stroom- of coaxkabel komt is het verstandig om te gaan voor een afgeschermde kabel (FTP/SSTP). De reden hiervan is dat stroom- en COAX kabels een verstorend effect op internetbekabeling kunnen hebben. Als er gebruik wordt gemaakt van een afgeschermde kabel moet ook de wandcontactdoos afgeschermd (STP) zijn. Wordt er een UTP kabel gebruikt dan voldoet ook een UTP wandcontactdoos.