Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

UTP gereedschappen

UTP gereedschappen kopen?

UTP gereedschappen zijn onmisbaar in elk bekabelingsnetwerk. Er zijn veel verschillende soorten UTP gereedschappen met elk zijn eigen specifieke doel. Hieronder hebben wij voor u een overzicht gemaakt waarin u kunt zien welk gereedschap welk doel heeft.

LSA punchdown

Een LSA Punchdown tool is een must have als er gebruik wordt gemaakt van apparatuur en accessoires welke werken met LSA stroken., Een LSA tang wordt gebruikt om aderparen van een gestripte installatiekabel vast te klikken in de LSA strook en vervolgens deze vervolgens op de juiste lengte af te knippen.

Kabeltesters

Een kabeltester is een apparaat dat eenvoudig aangeeft of de aders van de kabel juist zijn aangesloten. De kabeltester is een onmisbaar gereedschap. Na het aansluiten van een netwerk (of COAX) kabel op de tester, is in één oogopslag te zien of de aderparen correct zijn aangesloten. 

Er zijn 2 verschillende kabeltesters: 

  1. Met de standaard kabeltester test je RJ45 en RJ11 kabels. 
  2. Met de professionele tester test je RJ45, RJ11 kabels én coaxkabels.  

 

Hoe werkt een kabeltester? 
De kabeltester bestaat uit twee delen: de hoofdunit en de remote. Om de kabel te testen, klik je de connector van de kabel ín de hoofdunit. Klik de connector aan de andere zijde van de kabel in de remote. Op de kabeltester zie je de cijfers 1 tot en met 8. Als de UTP-kabel goed is aangesloten, gaan de LED-lampjes één voor één branden bij de cijfers. Als er een cijfer wordt overgeslagen, betekent dit dat de ader niet goed is aangesloten. Monteer de kabel opnieuw af en test nogmaals het signaal met de tester.  

 

Het LED-lampje met de letter G staat voor ground. Hiermee kun je de montage van FTP of S/FTP (afgeschermde) kabels controleren. 

 

Naast onze kabeltesters verkopen we ook complete toolsets, een toongenerator en glasvezeltester. Klik op het product om meer te lezen.  

Krimptangen

Om een connector te bevestigen op een patchkabel zijn krimptangen nodig. Krimptangen zijn UTP gereedschappen welke aderparen, welke in een connector zijn geschoven, vast kunnen drukken. Er zijn 2 krimptangen, één professionele tang en een standaard tang. De professionele tang is geschikt voor RJ11 en RJ45 connectoren en is makkelijker in gebruik dan de standaard tang. De standaard tang is enkel geschikt voor RJ45 connectoren.

Kabelstripper

Om een installatiekabel of patchkabel aan te kunnen sluiten moeten de aderparen ontbloot zijn. Dit wil zeggen dat de huls van de kabel verwijdert moet worden. Een kabelstripper is op de kabel te drukken, door deze vervolgens 360° te draaien snijden de mesjes in de kabelstripper de huls open.

Netwerk toolsets

Voor het werken aan een bekabelingsnetwerk zijn vaak verschillende UTP gereedschappen nodig. In plaats van elk gereedschap los aan te schaffen kan er worden gekozen om speciale toolsets aan te schaffen. Deze toolsets bevatten meerdere gereedschappen tegen een gereduceerde totaalprijs.