UTP gereedschappen

UTP gereedschappen kopen?

UTP gereedschappen zijn onmisbaar in elk bekabelingsnetwerk. Er zijn veel verschillende soorten UTP gereedschappen met elk zijn eigen specifieke doel. Hieronder hebben wij voor u een overzicht gemaakt waarin u kunt zien welk gereedschap welk doel heeft.

LSA punchdown
Een LSA Punchdown tool is een must have als er gebruik wordt gemaakt van apparatuur en accessoires welke werken met LSA stroken., Een LSA tang wordt gebruikt om aderparen van een gestripte installatiekabel vast te klikken in de LSA strook en vervolgens deze vervolgens op de juiste lengte af te knippen.

Kabeltesters
Wanneer nieuwe kabels getrokken wordt is het wel handig om te weten of de kabel correct is aangesloten, dit is snel en gemakkelijk te doen met kabeltesters. Kabeltesters zijn verkrijgbaar in 3 versies. De verschillende kabeltesters worden op de categoriepagina verder toegelicht.

Krimptangen
Om een connector te bevestigen op een patchkabel zijn krimptangen nodig. Krimptangen zijn UTP gereedschappen welke aderparen, welke in een connector zijn geschoven, vast kunnen drukken. Er zijn 2 krimptangen, één professionele tang en een standaard tang. De professionele tang is geschikt voor RJ11 en RJ45 connectoren en is makkelijker in gebruik dan de standaard tang. De standaard tang is enkel geschikt voor RJ45 connectoren.

Kabelstripper
Om een installatiekabel of patchkabel aan te kunnen sluiten moeten de aderparen ontbloot zijn. Dit wil zeggen dat de huls van de kabel verwijdert moet worden. Een kabelstripper is op de kabel te drukken, door deze vervolgens 360° te draaien snijden de mesjes in de kabelstripper de huls open.

Netwerk toolsets
Voor het werken aan een bekabelingsnetwerk zijn vaak verschillende UTP gereedschappen nodig. In plaats van elk gereedschap los aan te schaffen kan er worden gekozen om speciale toolsets aan te schaffen. Deze toolsets bevatten meerdere gereedschappen tegen een gereduceerde totaalprijs.