Glasvezel

Glasvezel bekabeling kopen?

In het huidige tijdperk is snel internet bijna onmisbaar geworden. Alles moet steeds sneller, krachtiger en beter, waaronder ook een netwerkverbinding. Glasvezel bekabeling behoort momenteel tot de best verkrijgbare vorm van netwerkbekabeling.

Hoe werkt glasvezel bekabeling?

Een glasvezelkabel is opgebouwd uit meerdere holle, flexibele en haardunne vezels van glas. Door de holle kern van de glasvezels kunnen lichtsignalen worden gestuurd met verschillende snelheden.

De lengte en snelheid van het signaal kan voor elke afzonderlijke glasvezel verschillen. Alle verschillende lichtsignalen van alle vezels samen zorgen voor dataoverdracht. Des te sneller een lichtsignaal over de kabel gezonden kan worden, des te sneller de dataoverdracht kan gaan.

Multi- en single mode?

Glasvezel bekabeling is verkrijgbaar in single mode en in multi mode. Voor particulier gebruik is multi mode glasvezel bekabeling het meest gebruikelijke. Deze vorm van glasvezel is beter geschikt voor de kortere afstanden en zijn vele malen goedkoper. Single mode glasvezel bekabeling is voor particulier gebruik eigenlijk helemaal niet interessant.

De prijzen liggen vele malen hoger en de apparatuur kan de snelheden van single mode glasvezel helemaal nog niet aan. Single mode glasvezel wordt eigenlijk meer gebruikt door de providers en aanbieders van glasvezel aangezien single mode veel hogere snelheden aankan, namelijk 1000 GB/s, en ook geschikt is voor de langere afstanden.

Glasvezel kabel direct online bestellen?