Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Keystones

per pagina

Waarvoor gebruik ik een keystone?

Een keystone (ook wel RJ45 connector genoemd) is de stekker die aan de uiteinden van een internetkabel zit. Deze stekker stop je in de modem, router, laptop of computer. Een internetstekker wordt altijd aangesloten op een RJ45 poort.

Een RJ45 keystone heeft aan de ene zijde een RJ45 connector waarin een internetstekker past en aan de andere zijde een LSA-strook waarop u met hulp van een LSA tool of toolless uw kabel afmonteert.

De keystones zijn uitgerust met een handig kliksysteem waardoor ze eenvoudig in een media box kunnen worden geklikt. Voor professionele netwerken worden keystones in combinatie met een speciaal keystone patchpaneel gebruikt. Hier kiest u de categorie patchpanel en keystone die met uw netwerkkabels correspondeert. Heeft u cat6 netwerkkabels, kies dan ook voor een cat6 keystone. Omdat er nog geen cat7 keystones verkrijgbaar zijn, monteert u een cat7 kabel af op een cat6a keystone.

De meeste internetkabels zijn standaard al voorzien van stekkers. Soms is het nodig om een kabel achteraf te voorzien van connectoren, zoals bij een internetkabel op rol. Doordat deze kabels niet standaard zijn afgemonteerd met connectoren, kan de kabel veel makkelijker door een loze leiding of kleinere gaten in de muur of het plafond worden getrokken.

Tevens moet u letten op de afscherming. Geschermde netwerkkabels combineert u met geschermde stp keystones en ongeschermde internetkabels worden gebruikt in combinatie met een ongeschermde utp keystone.

Kleurvolgorde A of B?

Uw stugge internetkabel wordt aangesloten op een zogenaamde LSA strook aan de achterzijde of binnenin de keystone. De acht aderparen van de kabel worden met een LSA-tang aan de acht aansluitpunten op de keystone bevestigd.

LSA stroken zijn altijd voorzien van een A en een B kleurvolgorde. Hier kan verwarring ontstaan omdat de volgorde van de kleuren verschillend kan zijn voor verschillende keystones, of het is wellicht niet duidelijk welke aansluitpunten bij welke kleur horen.

In Europa sluiten we onze netwerkkabels altijd volgens de B-norm aan!

Mocht u wijzigingen doorvoeren in uw bestaand netwerk, controleert u dan altijd voor de zekerheid of alle verbindingen volgens de B-norm zijn aangesloten zodat u zeker bent van een betrouwbare internetverbinding.

Een keystone is aan één zijde voorzien van een RJ45 poort, waar dus een internetstekker in past en aan de andere zijde een LSA strook, RJ45 ingang of een montage mogelijkheid zonder gereedschap, om hiermee de keystone te voorzien van een werkende internetverbinding door middel van het afmonteren van een internetkabel.


Keystones kopen

Bij UTP-Kabel.nl bieden wij diverse uitvoeringen van keystones aan. U kunt kiezen uit een cat5e keystone, cat6 keystone en cat6a keystone. De keystones uit alle categorieën zijn verkrijgbaar als utp keystone (ongeschermd) en stp keystone (geschermd). Tevens bieden wij andere benodigdheden voor uw netwerk aan, zoals utp kabels, glasvezelkabels, serverkasten en accessoires.