Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Ethernet Switches

De internetprovider heeft netwerk- of glasvezelkabels tot in de meterkast van je klant gelegd. En nu ben jij aan de beurt. Elke ruimte en elk netwerkapparaat in het nieuwe kantoorgebouw, het gerenoveerde winkelpand of de nieuwbouwwoning moet je van een internetsignaal voorzien. Lees hieronder hoe je dat doet én wat je daarvoor nodig hebt.

Inhoudsopgave

Wat is een ethernet switch?

Unmanaged ethernet switches

Managed ethernet switches

PoE switches

SFP modules

Access points

Online een ethernet switch kopen

Wat is een ethernet switch?

Een ethernet switch is een belangrijk netwerkapparaat. Hiermee breid je het netwerk uit en heb je meer poorten waarop je apparaten, zoals computers en servers, aansluit. Met een switch zorg je voor netwerkverbindingen in alle ruimtes:

 

 • kantoorruimtes met computers en laptops,
 • vergaderruimtes met een audiovisuele installatie,
 • het magazijn met computer voor de logistieke afhandeling,
 • de virtuele receptie in een bedrijfsverzamelgebouw,
 • in een woonhuis de woonkamer met digitale tv,
 • de keuken met een oven die je via een app kunt bedienen
 • en de kinderkamers met aansluiting voor de schoollaptop of gaming computer.

 

Een switch maakt het netwerk efficiënter. Verzendt meer dan één apparaat tegelijkertijd data, dan verwerkt de switch deze data-pakketten zó dat er geen vertraging optreedt en het internet langzamer wordt. Dit is één van de belangrijkste redenen om een switch aan te schaffen.

Unmanaged ethernet switches

Een unmanaged ethernet switch heeft een aantal vaste instellingen die je niet kunt veranderen of beheren. Deze switch heeft 5 tot 24 RJ45 poorten. Het is een plug-en-play switch: je sluit hem aan en hij doet zijn werk. Omdat je een unmanaged switch eenvoudig installeert en je hiervoor geen technische kennis nodig hebt, is dit de favoriete switch voor kleine bedrijfsnetwerken en thuisgebruikers.

 

Kies hier een unmanaged switch

Managed ethernet switches

Wil je meer configuratiemogelijkheden, kies dan voor een managed of een smart managed switch. Bij deze switch kun je de instellingen veranderen en aan het netwerk aanpassen. De switch heeft 8 tot 50 poorten.

 

Een managed switch is de meest uitgebreide switch en biedt veel verschillende functies. Je configureert de switch via een CLI (Command Line Interface). De meeste managed switches hebben niet alleen RJ45 poorten voor netwerkkabels, maar ook SFP poorten waarmee het glasvezelsignaal in koper omgezet wordt. SFP staat daarbij voor Small Form-Factor Pluggable)  Een managed switch heeft een gebruiksvriendelijke web-based installatiewizard. De wizard is een interactief computerprogramma dat je helpt met het inrichten van het netwerk. Je kiest een managed switch als je flexibiliteit en controle over het netwerk wilt. Daarom gebruik je deze switch voor grote bedrijven met professionele netwerken.

 

Een smart managed switch zit tussen de managed en unmanaged switches in. De instellingen kun je tot zekere hoogte veranderen en beheren. Deze switch richt je in via een web-based installatiewizard of Command Line Interface. Een smart managed switch is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven.

 

Zie hier managed switches

 

Zie hier smart managed switches

PoE switches

Bij Power over Ethernet (PoE) worden data en stroom via dezelfde kabel verzonden. Je hebt dus geen aparte stroomkabel meer nodig en levert via een ethernet kabel elektriciteit aan andere netwerkapparaten. Je gebruikt een PoE switch bijvoorbeeld voor het aansluiten van access points of beveiligingscamera's die niet in de buurt van een stopcontact zitten. Door de Power over Ethernet switch hoef je dan geen aparte stroomkabel meer naar deze apparaten te trekken.

 

Koop hier een PoE switch

SFP modules

Een SFP module is een compacte transceiver (zendontvanger) die je voor tele- als datacommunicatie kunt gebruiken. Je plaatst de transceiver in een SFP-poort van de switch. Deze zet dan een glasvezel aansluiting om in een kopersignaal. Hierdoor kun je gewone utp-kabels gebruiken. Let op: niet alle switches hebben een SFP-poort. Controleer dus vooraf of de switch deze poort heeft.

 

Zie hier SFP modules

Access points

Met een access point vergroot je het bereik van het netwerksignaal. Je sluit een access point bekabeld aan en hij maakt dan draadloos verbinding met andere netwerkapparaten.

Ethernet access points worden vaak gebruikt in grote gebouwen, zoals kantoren of scholen, om ervoor te zorgen dat overal draadloos internet beschikbaar is. Stel je bijvoorbeeld de pauzeruimte van een middelbare school voor: hier willen honderden, soms wel duizenden leerlingen tegelijkertijd googelen, hun mail bekijken of door social media scollen. Met een of meerdere access points is dat geen probleem.

 

Kies hier access points

Weet je al wat je nodig hebt?

Heb je inmiddels goed in beeld welke switch je nodig hebt? Denk je dan ook aan de bijpassende patchkabels of glasvezelkabels?

 

Cat6a patchkabels 100% koper        Cat6a kabels op rol 100% koper         Glasvezelkabels

Online een ethernet switch kopen

In onze shop vind je naast ethernet switches ook patchkasten en accessoires waarmee je een compleet netwerk aanlegt. Hebben we je voldoende geïnformeerd of heb je nog vragen? Je bereikt ons op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur:

 

Wat kun je van ons verwachten?

✔️ Professioneel advies

✔️ Garantie

✔️ Vandaag besteld, morgen in huis


Terug naar boven