UTP kabel - 15 meter

91 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

UTP kabel 15 meter kopen?

Een UTP kabel van 15 meter kopen? Dat kan eenvoudig online bij UTP-kabel.nl. Ons assortiment is voorzien van alle varianten kabels met een lengte van 15 meter. Zowel UTP als FTP, 100% koper als CCA. in verschillende snelheden en kleuren. De kabel is voorzien van een rj45 connector die gegoten is in de trekontlasting, ook wel patchkabel genoemd. Deze trekontlasting beperkt de kans op het loskomen van de connector en de kabel. Een UTP kabel kopen met een lengte van 15 meter kan eenvoudig online besteld worden, voor een goede prijs en wordt snel geleverd.

De voordelen van een 100% koperen UTP kabel

De keuze voor een UTP kabel van 15m voorzien van een 100% koperen kern brengt meerdere voordelen met zich mee. Op onze site bieden wij twee varianten: een 15m kabel waarvan de kern gemaakt is van CCA (Copper Clad Aluminium) kern en een kabel gemaakt van 100% koper. Het kiezen van de kern van de kabel heeft onder andere betrekking op de kwaliteit van de UTP kabel. Een kabel gemaakt van 100% koper is van essentieel belang bij het gebruik van Power over Ethernet. Tevens verkleint het de kans op kabelbreuken en dataverlies.

De AWG waarde

Vaak staat er bij een UTP kabel, ook wel internet kabel genoemd, de dikte in AWG. AWG betekent "American Wire Gauge" en staat voor de dikte van de draad. Bij een internet kabel is AWG 23 of AWG 24 de standaard. De regel in deze is, des te lager de AWG waarde, des te dikker is de ader in de kabel.

Halogeen vrije UTP kabel

Ons assortiment bestaat ook uit UTP kabels van 15 meter die vervaardigt zijn uit een LSZH mantel. Er zijn diverse redenen waarom een halogeenvrije UTP kabel een positieve keuze is. Een halogeenvrij kabel is veiliger omdat deze minimale rook en geen halogeen produceert wanneer de kabel wordt blootgesteld aan vuur. Dit is niet alleen beter voor mens en milieu maar ook de schade aan gebouwen en inventarissen wordt beperkt bij het gebruik van halogeenvrije kabels. Aangezien er geen schadelijke stoffen daadwerkelijk vrijkomen, wordt een LSZH kabel / LSOH kabel vaak toegepast in slecht geventileerde ruimten zoals vliegtuigen, treinwagons en tunnels.

Eenvoudig een UTP kabel van 15 meter online bestellen?

Deze pagina is voorzien van al onze UTP kabels met een lengte van 15 meter. Op deze manier hoeft u de lengte niet meer te selecteren maar kunt u direct de UTP kabel in de gewenste variant bestellen. De betreffende kabel is in maar liefs tien kleuren beschikbaar. Tevens beschikt ons assortiment ook over een transparante kabel. Wanneer de kabel naast een stroomkabel of COAX kabel komt te liggen, kies dan voor een afgeschermde patchkabel om interferentie te voorkomen.

Mocht u advies wensen voor het kopen van de juiste UTP kabel van 15 meter neemt u dan gerust contact met ons op. Ons vakkundig team staat altijd voor u klaar voor een passend advies.