Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

UTP kabel 50 meter

per pagina

UTP kabel 50 meter kopen?

Een professionele UTP kabel met een lengte van 50 meter kopen voor het aanleggen van een betrouwbaar netwerk kan eenvoudig online bij UTP-kabel.nl. Een UTP kabel van 50 meter van het merk Danicom is scherp geprijsd en geschikt voor het aanleggen van zowel particuliere als professionele data netwerken. Een perfecte kabel voor het aanleggen van een tijdelijk of blijvend netwerkverbinding en voor toepassingen waarbij de betrouwbaarheid van een storingsvrije internet kabel zeer belangrijk is.

Een thuisnetwerk aanleggen met behulp van een UTP kabel van 50 meter

Wanneer er gekozen wordt voor het aanleggen van een bekabelde thuisnetwerk, dan biedt een UTP kabel op rol van 50 meter de uitkomst. Zijn de ruimtes in de woning nog niet voorzien van een internet verbinding? Dan wordt geadviseerd UTP kabels te installeren. Door gebruik te maken van een UTP kabel op rol met een lengte 50 meter kan de kabel eenvoudig door een buis getrokken worden om achteraf een wandcontactdoos of een RJ45 connector te monteren. Op deze manier kan de internet kabel netjes weggewerkt worden.

Is er geen mogelijkheid aanwezig om UTP kabels door loze leidingen of muren te trekken dan zijn er ook patchkabels met een lengte van 50 meter in diverse kleuren beschikbaar. Een patchkabels is al voorzien van een RJ45 connector aan beide zijde waardoor heel snel een internetverbinding gerealiseerd kan worden.

50 meter internet kabel kiezen

Een 50 meter internet kabel is verkrijgbaar in verschillende types. BIj een internetkabel op rol kan er gekozen worden tussen een stugge en soepele variant. Bij alle kabels, zoals patchckabels bestaat de keuze uit UTP en FTP.

Niet afgeschermd (UTP) of afgeschermd (FTP)?

Een UTP kabel is een algemene term voor een internetkabel. Echter is een UTP kabel uiteindelijk een internet kabel waarbij geen onderlinge afscherming aanwezig is. Een internetkabel op rol wordt veelal gebruikt voor het trekken door buizen en muren. Hierbij is belangrijk te weten of hier ook stroomkabels of COAX kabels liggen. Stroomkabels en COAX kabels die te dichtbij de UTP kabel liggen kunnen namelijk zorgen voor interferentie. Indien dit het geval is wordt geadviseerd een FTP kabel te gebruiken. Deze kabel is door middel van een folie afgeschermd. Dit voorkomt dat de kabel gaat communiceren wanneer deze toch in aanraking komt met omliggende stroom- of COAX kabels.

Moet mijn UTP kabel soepel of stug zijn?

Een UTP kabel op rol van 50 meter is verkrijgbaar met een soepele- of stugge kern. Er is geen verschil in de buigzaamheid van de kabel maar de keuze is afhankelijk van de wijze waarop de UTP kabel afgemonteerd wordt. Een stugge kern wordt normaliter afgemonteerd op LSA stroken zoals te vinden in modulair jacks, patchpanelen en wandcontactdozen.
De soepele kern van een UTP kabel op rol bestaat uit allemaal hele dunne koperdraadjes. Deze kabel wordt onder andere gebruikt maken van patchkabels. Aan beide zijde van een patchkabel bevindt zich een RJ45 connector waardoor deze eenvoudig vanuit de modem, ethernet switch of de wandcontactdoos apparaten kan verbinden met het internet.

Met behulp van het zoekfilter aan de linkerkant kunnen alle gewenste specificaties voor de kabel gefilterd worden. Op deze manier verschijnen de gewenste opties en kan eenvoudig een keuze gemaakt worden. 

CPR classificatie

Professionele netwerken dienen sinds juli 2017 te voldoen aan een CPR classificatie. CPR is een universele classificatie die de brandgedrag van kabels weergeeft. Hierdoor wordt de kwaliteit van kabels gewaarborgd. Onze Danicom kabels op rol van 50 meter zijn voorzien van een CPR classificatie