UTP kabel - 305 meter

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

UTP kabel 305 meter kopen?

Bent u op zoek naar UTP kabel 305 meter? Dan bent u bij utp-kabel.nl aan het juiste adres. Wij bieden een grote hoeveelheid UTP kabels in diverse lengtes en kwaliteiten aan.

Wat is een UTP kabel?

Een UTP kabel is een type kabel dat wordt gebruikt in de netwerktechnologie en telecommunicatie. Wij onderscheiden kabels op rol, bijvoorbeeld UTP kabel 50 meter, 100 meter, UTP kabel 305 meter of 500 meter. Tevens zijn er kortere kant en klare patchkabels die al zijn voorzien van connectoren.

Wat betekend UTP eigenlijk?

De naam UTP wordt vaak gebruikt voor alle soorten patchkabel. Echter is ten onrechte want UTP is een afkorting voor Unshilded twisted pair en betekend dus een onafgeschermde kabel. Tevens zijn er ook STP (Shielded twisted pair en FTP (Foilds twisted pair) kabels verkrijgbaar, beiden afgeschermde kabel. De onafgeschermde UTP kabel 305 meter of een andere lengte gebruikt u als naast de netwerkkabel geen stroomkabel ligt wat interferentie kan veroorzaken.

Leggen van UTP kabels

Het leggen van UTP kabels is vrij eenvoudig. Echter, voordat u begint met het leggen van de kabel, moet u erover nadenken hoe u de kabel wilt leggen. De mooiste manier is het trekken van kabels door muren of onder vloeren. Mocht dit niet mogelijk zijn, kunt u netwerkkabels uiteraard ook over plinten, dus voor muren leggen. Meet u vooraf uit welke kabellengte u nodig heeft, telt u alle lengtes bij elkaar op. Heeft u bijvoorbeeld 200 meter, 20 meter en 80 meter nodig, kies dan voor een UTP kabel 305 meter.

Voordeel kabel op rol

Legt u een UTP kabel 305 meter door een smalle goot of sleuf, worden de voordelen van een kabel op rol in tegenstelling tot een kant en klare patchkabel al snel duidelijk. Ten eerste zijn kabels op rol in veel langere lengtes verkrijgbaar en tweede heeft de kabel op rol nog geen connectoren aan het uiteinde waardoor de opening veel smaller kan zijn. Heeft u de kabel getrokken, kunt u een stugge kabel eenvoudig afmonteren op een LSA strook van een patchpaneel of een soepele kabel aan connectoren .