Cat6 kabel

Cat6 kabel kopen?

De Cat6 kabel is de opvolger van de Cat5e kabel. UTP Cat6 heeft stabiele snelheden tot één gigabit per seconde met een overdrachtsfrequentie van 250 MHZ. Dit maakt de kabel daarom o.a. geschikt voor spraakcommunicatie. De kabel wordt door haar stabiele snelheid voornamelijk gebruikt voor computernetwerken, beveiligingssystemen en telefoondiensten. De Cat 6 kabel is tevens ook compatibel met de Cat7, Cat6a, Cat5e, Cat5 en Cat3 kabelnormen.

Specificaties UTP Cat6

Een Cat6 kabel biedt prestaties tot 250 MHz en is geschikt voor 10BASE-T, 100BASE - TX (Fast Ethernet), 1000BASE-T/1000BASE-TX ( Gigabit Ethernet) en 10GBASE - T (10 - Gigabit Ethernet)

Kies ik voor een Cat6 kabel op rol of een patchkabel?

Cat6 kabels kunnen ook worden gebruikt als installatiekabel op rol of als kant-en-klare internetkabel, ook wel patchkabel genoemd. Deze patchkabels zijn al voorzien van een RJ45 connector aan beide uiteinden. Wanneer er een kabel op een rol wordt gebruik, moeten de RJ45 connectoren na de installatie nog worden gemonteerd. Het voordeel is dat de kabels gemakkelijk door de muur of een kabel kunnen worden getrokken zonder dat de connector in de weg zit of wordt beschadigd. De kabels op rol worden in twee versies aangeboden: stug of soepel. De stugge kabels worden gebruikt voor het monteren op LSA-stroken. De soepele kabels worden gebruikt voor het monteren van connectoren.

Afscherming of geen afscherming?

Bij de aanschaf van een Cat6 kabel moet u ook rekening houden met de afscherming. Als een utp kabel in de buurt van een stroomkabel is geïnstalleerd, is het raadzaam om te kiezen voor een afgeschermde kabel (S/FTP). Dit beschermt tegen storingen en garandeert een storingsvrije overdracht. Onafgeschermde Unshielded Twisted Pair (U/UTP) kabels zijn flexibel en kunnen worden gebruikt als ze niet naast stroomkabels worden gelegd. Voor de beste overdrachtskwaliteit, kunt u ook cat6 100% koperen kabels bij ons kopen.

Bestel online bij UTP-kabel.nl!

Kies de juiste categorie UTP Cat6 bekabeling op deze pagina en bestel voordelig en snel online bij ons in de shop!