UTP kabel - 100 meter

36 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

UTP kabel op rol - 100 meter kopen?

Wilt u uw eigen computernetwerk aanleggen en heeft u daar een UTP kabel met een lengte van 100 meter voor nodig? Kies dan voor een UTP kabel op rol. Het voordeel bij het kopen van een UTP kabel op rol van 100 meter is dat de exacte lengte van kabel niet nodig is, maar enkel een schatting voldoende is. De kabel kan namelijk ter plaatse gelegd worden om vervolgens het juiste aantal meters te benutten en de kabel af te knippen. Van de resterende UTP kabel kan op dezelfde wijze een andere ruimte voorzien worden van een internetverbinding of kunnen er patchkabels gemaakt worden.

Het aanleggen van een UTP kabel

Wanneer een UTP kabel door een buis of door de muur getrokken wordt heeft een UTP kabel op rol van 100 meter vele voordelen ten op zichtte van een patchkabel. Een patchkabel is al voorzien van RJ45 connectoren en deze worden veelal rechtstreeks op een internetpoort aangesloten. De RJ45 connectoren passen niet door een buis waardoor de connector verwijderd dient te worden van de kabel. Een UTP kabel op rol van 100 meter bevat nog geen connectoren waardoor deze eenvoudig door een buis of muur getrokken kan worden. Achter kan de kabel op een wandcontactdoos, connector of patchpaneel afgemonteerd te worden. Een efficiënte oplossing die tevens zorgt voor een nette afwerking.

Ontdek de verschillende varianten van een 100 meter internet kabel

Soepele en Stugge UTP kabels

De 100 meter internet kabel op rol is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder met een soepele of een stugge kern. De internetkabel met stugge kern wordt gebruikt voor het afmonteren van wandcontactdozen of patchpanelen. Op de UTP kabel met soepele kern worden RJ45 connectoren bevestigd om rechtstreeks op een internetpoort of een ethernet switch aan te sluiten.

UTP en FTP

Een internet kabel op rol is verkrijgbaar in verschillende types. Zo kan men dus kiezen tussen een stugge en soepele variant, maar er bestaat ook de keuze uit UTP en FTP. Dit wil zeggen dat bij een UTP kabel van 100 meter geen afscherming aanwezig is. Deze kabel wordt dan ook gebruikt wanneer er geen stroomkabels of COAX kabels in een buis aanwezig zijn. Bij de FTP variant wordt de 100 meter internet kabel door middel van folie om alle aderparen afgeschermd. Dit voorkomt interferentie, oftewel storing op de kabel.

CPR classificatie

Professionele netwerken dienen sinds juli 2017 te voldoen aan een CPR classificatie. CPR is een universele classificatie die de brandgedrag van kabels weergeeft. Hierdoor wordt de kwaliteit van kabels gewaarborgd. Een internet kabel met een lengte van 100 meter van het merk Danicom is voorzien van een CPR classificatie.