Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Cat7 kabels

Cat7 kabel kopen? Morgen in huis

De Cat7 kabel snelheid kan tot 10 gigabit per seconde bedragen met een overdracht frequentie van 600 MHZ. De Cat7 kabel snelheid is één van de redenen dat er steeds vaker voor dit kabel wordt gekozen. Een Cat7 kabel heeft strikte specificaties tegen overspraak en ruis. De Cat7 kabel wordt door haar stabiele snelheid voornamelijk gebruikt voor computernetwerken, beveiligingssystemen, en telefoondiensten. De Cat7 kabel is tevens ook te combineren met de Cat6a kabel, Cat6 kabel, Cat5e kabel, Cat5 en Cat3 kabelnormen.

Welke varianten Cat7 kabels zijn er?

Een cat7 kabel is verkrijgbaar als kant-en-klare kabel, ook wel patchkabel genoemd of in de variant installatiekabel op rol.

Patchkabel

Afgewerkte kabels hebben aan beide uiteinden een RJ45 connector en hoeven alleen maar te worden ingeplugd om een verbinding tot stand te brengen. Deze kabels zijn verkrijgbaar in lengtes van 0,25 tot 30 meter en verkrijgbaar in maar liefst 10 verschillende kleuren. Meet dus vooraf de afstand op en bestel de cat7 kabel op maat, bijvoorbeeld cat7 kabel 50 cm, cat7 kabel 10 meter of cat7 kabel 25 meter. Houd wel iets overlengte aan zodat de kabel niet op spanning staat.

Welke kleur Cat7 kabel moet ik kiezen?

De werking van een cat7 kabel is niet afhankelijk van de kleur. Het aanbieden van verschillende kleuren kabels in het assortiment biedt de mogelijkheid om structuur aan te kunnen brengen binnen het netwerk. Tevens kan het ook zijn dat een bepaalde kleur beter in het interieur past waardoor deze minder opvalt.

Cat7 installatiekabel op rol

Cat7 installatiekabels worden aangeboden op rol en hebben geen stekkers of connectoren aan het uiteinde van de kabel. Op deze manier kan de kabel eenvoudig in de muur of de vloer worden gelegd. Een cat7 kabel op rol is voorzien van een stugge kern. Een stugge kern wordt over het algemeen afgemonteerd op een patchpaneel of wandcontactdoos. Beide zijn voorzien van een LSA strook. Een cat7 kabel op rol is verkrijgbaar in een lengte van 50 tot 500 meter.

Connectoren van Cat7 internetkabels

Cat7 kabels zijn voorzien van Cat6a connectoren. De reden dat de Cat7 kabel niet voorzien is van een Cat7 connector is omdat deze connector in de RJ45 variant (nog) niet bestaat. Omdat de cat6a kabel dezelfde overdrachtssnelheid heeft als de Cat7 kabel is een Cat6a connector compatible met een Cat7 kabel.

FAQ's over utp-kabels

Wat is een utp kabel?

Een utp kabel is een netwerkkabel. Hiermee verbind je netwerkapparaten - zoals tv, computer of laptop - met het internet. De naam utp kabel wordt vaak als verzamelbegrip gebruikt voor alle netwerkkabels, maar letterlijk vertaald betekend het 'unshielded twisted pair'. Dit is dus een niet afgeschermde kabel. Uiteraard zijn er ook afgeschermde kabels: de stp en ftp kabels. Wat deze afkortingen betekenen en wanneer je welke kabel nodig hebt, lees je hier.

Wat is het verschil tussen een Cat5, Cat6 en Cat7 kabel?

Cat 5, Cat 6, Cat 6a en Cat 7 verschillen in datasnelheid en bandbreedte. Hoe hoger de categorie des te sneller de dataoverdracht en des te meer data tegelijkertijd kunnen worden overgedragen. 

  1. Een Cat5e kabel is geschikt voor gigabit netwerken, haalt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 100mhz.
  2. Een Cat6 kabel ondersteunt gigabit netwerken. Deze kabel bereikt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 250mhz.
  3. Een Cat6a kabel is geschikt voor 10-gigabit netwerken. Deze kabel haalt snelheden tot 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 500mhz.
  4. Een Cat7 kabel ondersteunt 10-gig netwerken. Deze kabel haalt, net als de Cat6a kabel, snelheden tot 10.000 Mbit/s, maar heeft een doorvoersnelheid van maar liefst 600mhz.

 

Wil je weten wanneer je welke kabel nodig hebt? Lees dan hier de uitgebreide uitleg met praktijk voorbeelden.

Wat is rj45?

Een rj45 stekker is een standaard netwerk plug. Deze stekker zit aan beide kabeleinden van kant-en-klare patchkabels. Een computer, modem, ethernet switch en smart tv hebben een rj45 poort. Via deze poort sluit je de patchkabels aan en komt de internetverbinding tot stand. Heb je netwerk kabels op rol zónder rj 45 connector? Lees dan hier hoe je de stekker eenvoudig op de kabel monteert.