UTP kabel - 20 meter

89 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

UTP kabel 20 meter kopen?

Als er een netwerk geïnstalleerd dient te worden, kan het zijn dat een UTP kabel met een lengte van 20 meter benodigd is. Om de juiste UTP te kopen dient rekening gehouden te worden met verschillende factoren. Denk aan de gewenste constante snelheid, de doorvoersnelheid en de juiste afscherming.

Kant en klare UTP kabels

Naast een kabel op rol bieden wij ook kant en klare UTP kabels aan, ook wel patchkabels genoemd. Deze UTP patchkabels zijn standaard aan beiden uiteinden voorzien van RJ45 connectoren. De kabels zijn dus klaar voor gebruik. Kabels in UTP variant zijn verkrijgbaar in verschillende snelheden met een CCA kern en met een kern van 100% koper, als UTP,FTP of S/FTP afscherming en in vele verschillende kleuren. Door het grote aanbod aan varianten kan er altijd gekozen worden voor de gewenste kabel.

Verschillende varianten

Een UTP kabel met een lengte van 20 meter is verkrijgbaar in verschillende varianten. Tevens bieden wij deze UTP kabels aan in maar liefst 10 verschillende kleuren. Door gebruikt te maken van kleurcodering om een specifieke toepassing toe te wijzen wordt het eenvoudig om overzicht te houden. Op deze manier wordt de installatie van een netwerk gestructureerd afgemonteerd en wordt de installatie en onderhoud efficiënter.

In het assortiment van de UTP kabels van 20 meter kan er gekozen worden tussen afgeschermde en niet afgeschermde kabels. Indien UTP kabel naast een stroomkabel gelegd wordt is het belangrijk interferentie te voorkomen. Kies in dit geval voor een afgeschermde UTP kabel.

Indien UTP voldoende is kan er nog onderscheidt worden gemaakt tussen een UTP kabel met een kern gemaakt van 100% koper of een aluminium kern (CCA). Een UTP kabel met een lengte van 20 meter gemaakt van 100% koper geleidt beter en zorgt voor minder dataverlies. Tevens is de kans op kabelbreuk kleiner.

Het voordeel van 20 meter UTP kabel kopen

Is er twijfelt over de benodigde kabellengte? Kies dan voor een langere UTP kabel. De extra lengte die te veel is van 20 meter kan eenvoudig weggewerkt worden in bijvoorbeeld de kabelgoten van een serverkast. Op deze manier is het niet nodig UTP kabels te vervangen wanneer de serverkast verplaatst dient te worden en biedt de UTP kabel van 20 meter de extra lengte wanneer er een groter afstand overbrugt dient te worden.