Glasvezel accessoires

Glasvezelaccessoires?

Voor het aanleggen en beheren van een netwerk waar o.a. gebruik wordt gemaakt van glasvezel zijn glasvezelaccessoires onmisbaar. Hieronder hebben wij een lijst voor u gemaakt met dé onmisbare glasvezelaccessoires.

Glasvezel Converters

Het is vaak nog niet mogelijk om apparatuur rechtstreeks aan te sluiten met een glasvezelkabel. Veel apparatuur maakt namelijk nog gebruik van een koperen patchkabel. Met een Glasvezel converter is het glasvezelsignaal om te toveren tot  een koper signaal. Met een 100% koperen patchkabel is vervolgens zonder verlies gebruik te maken van het netwerksignaal.

SFP (mini GBic) module

Binnen bijna elk glasvezelnetwerk is wel een SFP module, ook wel bekend als Mini Gbic, te vinden. En dat is ook niet heel gek! En SFP module is namelijk dé must have binnen ieder glasvezelnetwerk. Met een SFP module kan namelijk een glasvezelkabel aangesloten worden op bijvoorbeeld een converter of ethernet switch. 

Lascassettes

Bij het fusielassen van glasvezelkabels wordt gebruik gemaakt van een lascassette. Dit is een kleine houder die plaats biedt aan een lasbeschermer in een lasomhulsel.

Patchpanelen

Overzicht op bekabeling is van cruciaal belang om prettig te werken binnen een netwerk. Het is dus belangrijk dat zowel op koper kabels als op glasvezelkabels overzicht te houden is. Met een Glasvezel patchpaneel kan snel en eenvoudig overzicht gecreëerd worden op de glasvezelbekabeling.

Koppelingen

Het koppelen van verschillende glasvezelkabels kan erg handig zijn. Met een glasvezelkoppeling is dit snel en eenvoudig te doen. De koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zo kunt u altijd de juiste koppeling voor uw glasvezelkabels vinden.