Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Internet kabel of netwerkkabel kopen bij utp-kabel.nl

Bestel je internet kabel en alle internetkabel toebehoren eenvoudig online bij utp-kabel.nl. Voor het installeren van een thuisnetwerk of professioneel netwerk heb je betrouwbare internet kabels nodig die garant staan voor een stabiele internetverbinding. Bij utp-kabel.nl bestel je alle internet kabels, accessoires en netwerk gereedschap in één keer. Welke netwerkkabel je nodig hebt, is afhankelijk van de eisen die je aan je netwerk stelt.

 

Je hebt de keuze uit verschillende varianten netwerkkabels, afgeschermde of onafgeschermde kabels én het materiaal van de kabel. Al deze variabelen hebben invloed op de prestatie van de netwerkkabel. Dus op de snelheid, doorvoersnelheid, storingsgevoeligheid en stabiliteit van je netwerk.

 1. Cat5e kabels

  Danicom Cat5e internet kabels voor Gigabit netwerken 1000 Mbit/s - 100mhz

 2. Cat6 kabels

  Danicom Cat6 netwerkkabels voor Gigabit netwerken 1000 Mbit/s - 250mhz

 3. Cat6a kabels

  Danicom Cat6a internetkabels voor 10 Gig netwerken 10.000 Mbit/s - 500mhz

 4. Cat7 kabels

  Danicom Cat7 netwerk kabels voor 10 Gig netwerken 10.000 Mbit/s-1000mhz

Afscherming netwerkkabel

Netwerkkabels zijn verkrijgbaar als afgeschermde kabels en onafgeschermde kabels. Maar wanneer heb je welke kabel nodig?

 

Afgeschermde kabels worden gekenmerkt als F/UTP, S/FTP of SF/UTP.

 • Een F/UTP heeft een folieafscherming van de kabel, maar geen afscherming van de aderparen.
 • Een S/FTP heeft een vlechtwerk afscherming van de kabel en een folieafscherming van de aderparen.
 • Een SF/UTP heeft een folie- en vlechtwerk afscherming van de kabel, maar geen afscherming van de aderparen.

 

Je hebt een afgeschermde kabel nodig als je internet kabel naast een stroomkabel of coaxkabel komt te liggen. De vlechtwerk- of folieafscherming zorgt ervoor dat het datasignaal van de netwerkkabel niet wordt verstoord.

 

Ligt er geen stroom- of coaxkabel in de buurt van je internet kabel? Dan volstaat een onafgeschermde kabel. Bij twijfel adviseren wij het gebruik van afgeschermde netwerkkabel!

Koper of CCA netwerk kabel?

Een netwerk kabel in verkrijgbaar als 100% koper en copper clad aluminium (CCA).

 • Bij een CCA kabel bestaat de binnengeleider uit een aluminium kern met een buitenlaag uit koper.
 • Bij een 100% koperkabel bestaan de binnengeleider volledig uit koper. Een internet kabel mag een maximale weerstand hebben van 9,38 Ohm DC per 100 meter bij een draaddikte van AWG24 (0,205mm²). Koper is in staat om dit te behalen. Hierdoor zorgt een koperkabel voor maximale datasnelheid en is ook nog eens minder gevoelig voor kabelbreuk dan een CCA internetkabel.

Direct producten bestellen

Cat5e patchkabel 100% koper

 

Cat6 patchkabel 100% koper

 

Cat6a patchkabel 100% koper

 

Cat7 patchkabel 100% koper

 

Kant-en-klare patchkabel of kabel op rol

Je hebt de keuze uit kant-en-klare netwerkkabels of netwerkkabel op rol. Een kant-en-klare netwerkkabel heeft reeds RJ45 connectoren aan beide kabeleinden. Je kunt de kabel dus direct aansluiten op je netwerk apparatuur.

 

Een internetkabel op rol heeft nog geen connectoren en kan daardoor makkelijk door kabelgoten worden getrokken. Nadat de internet kabel van A naar B is gelegd, moet je de internet kabel afmonteren.

Netwerkkabel aansluiten

Om een netwerkverbinding tot stand te brengen, sluit je je internet kabel aan op een wandcontactdoos, een patchpaneel of monteer je de kabel af op een connector. Hoe je een netwerkkabel afmonteert en wat je hiervoor nodig hebt, lees je stap voor stap in het volgende artikel: Een bekabelde thuisnetwerk aanleggen (utp-kabel.nl)

Netwerkkabel gereedschap

Om een internet kabel aan te sluiten, heb je toebehoren en gereedschap nodig. Door het gebruik van de juiste netwerk accessoires, maak je een betrouwbare en stabiele internet verbinding.

 

Koop utp gereedschappen Koop utp accessoires

FAQ's netwerkkabels

Welke internetkabel heb ik nodig? 

Voor het aanleggen van een bekabeld thuisnetwerk volstaat een Cat5e of Cat6 internetkabel. Wil je (thuis)werken, gamen en streamen op hetzelfde moment? Kies dan voor een Cat6 internetkabel. Deze kabel is sneller. Voorbereid zijn op de toekomst? Kies dan voor een Cat7 internetkabel.  

Wat is het verschil tussen cat5 en cat6 kabel? 

De bandbreedte van de Cat5 en Cat6 kabel verschilt. De bandbreedte van de Cat6 is groter. Dit betekent dat de Cat6 kabel een hogere snelheid heeft en daarmee meer data kan sturen in een korte tijd. Cat5e heeft een doorvoersnelheid van 100mhz en de Cat6 kabel beschikt over een doorvoersnelheid van 250mhz. 

Welke netwerkkabel voor thuis? 

De beste netwerkkabel voor thuis is de Cat6 kabel. Deze kabel haalt snelheden tot 1000 Mbit/s en is geschikt voor Gigabit netwerken. De doorvoersnelheid is 250mhz.  

Online een internet kabel kopen

In onze shop vind je alles wat je nodig hebt om een thuisnetwerk of professioneel netwerk aan te leggen. Heb je nog vragen over een internet kabel of ons overig assortiment? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Over ons

Gratis professioneel advies
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over internet kabels? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

 

Kwaliteit én 25 jaar garantie
Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

 

Snelle verzending voor 16:00 uur
Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.