Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Hoeveel kabels passen in een installatiebuis?

Hoeveel kabels passen in een installatiebuis?

Je bent bezig om een nieuw netwerk aan te leggen of jouw bestaande netwerkbekabeling te vervangen. Dan is de kans groot dat je UTP kabels ook door een PVC buis wilt trekken. Hoeveel UTP kabels door zo'n buis passen en of je, als de buis er toch al ligt, ook elektriciteitskabels door dezelfde buis getrokken kunnen worden, leggen we in dit artikel uit. 

Je bent bezig om een nieuw netwerk aan te leggen of jouw bestaande netwerkbekabeling te vervangen. Dan is de kans groot dat je UTP kabels ook door een PVC buis wilt trekkenHoeveel UTP kabels door zo'n buis passen en of je, als de buis er toch al ligt, ook elektriciteitskabels door dezelfde buis getrokken kunnen worden, leggen wij in deze blog uit. 

 

Meten is weten

Hoeveel UTP kabels door een PVC buis getrokken kunnen worden, is afhankelijk van de diameter van de buis en de diameter van de UTP kabels. Installatiebuizen zijn er in diverse uitvoeringen en afmetingen maar de meest voorkomende PVC buizen die worden gebruikt in standaard netwerkinstallaties hebben een buitendiameter van 16 of 19 mm. Houd er wel rekening mee dat de binnendiameter altijd enkele millimeters minder is. 

Kabels trekken

Om te voorkomen dat de UTP kabel beschadigd raakt tijdens het trekken door een installatiebuis of vast komt te zitten bij bochten is het belangrijk dat de kabels op de juiste manier wordt aangelegd. Hiervoor dien je rekening te houden met de volgende zaken: 

  1. Zorg ervoor dat de bochten in de PVC buizen niet te scherp zijn en zet alle buizen, bochten en koppelsokken goed vast;
  2. Wanneer jezelf bochten gaat maken in een PVC buis, doe dit dan altijd met een passende buigveer; 
  3. Vermijd waar mogelijk flexibele buizen, dit kan het “trekken/aanleggen” van de UTP kabelseen stuk lastiger maken; 
  4. Maak altijd gebruik van een trekveer. Hiervoor trekje de trekveer eerst door de buis. Vervolgens maak je het kabeleinde vast aan het oogje van de trekveer en trek je de trekveer met kabel weer terug door de buis. Een trekveer verkleint de kans dat de kabel halverwege vast komt te zitten en zorgt ervoor dat de kabel makkelijker kan worden 
  5. Zorg er bij voorkeur voor dat je voor deze klus met 2 personen bent. De een voert de kabel aan zodat deze niet in de knoop raakt. De ander trekt met beleid de trekveer door het buizentracé. 
  6. Zorg ervoor dat wanneer de kabel aangelegd is, je voldoende lengte voor het afmonteren. Een goede lengte is 30 cm. 

Kant en klare patchkabel door de buis?

Installatiekabels zijn aan de kabeleinden nog niet voorzien van connectoren zodat ze eenvoudig verlegd kunnen worden. Nadat de kabels zijn gelegd, dien je de kabels af ter werken met connectoren. 

Uiteraard zijn er ook kant en klare patchkabels beschikbaar die reeds zijn voorzien van connectoren. Echter zijn deze niet bedoeld om door een installatiebuis te trekken omdat de connector te breed is en de kans bestaat dat de connector in de buis blijft steken. Wij adviseren daarom ook nadrukkelijk het gebruik van installatiekabel met losse connectoren. 

Danicom kabel op rol  CAT6a connector

Elektriciteitskabel in de buis

Als er toch al een buis ligt, kunnen er ook de stroomkabel bij in! Of toch liever niet? 

In principe is dit geen probleem mits de PVC buis groot genoeg is. Tevens moet je in dit geval gebruik maken van afgeschermde netwerkkabels om interferentie te voorkomen. Over de juiste keuze van jouw netwerkkabels leggen we uit in onze blog Welke kabel moet ik kiezen?.

Over ons 

Gratis professioneel advies 

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen over het aanleggen van een netwerkverbinding? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.     

Kwaliteit én 25 jaar garantie    

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.     

Snelle verzending voor 16:00 uur  

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.