Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Hoeveel kabels passen in een installatiebuis?

Hoeveel kabels passen in een installatiebuis?

Het aantal netwerkkabels dat in een installatiebuis past, hangt af van de grootte van de buis, de dikte van de kabels en de manier waarop ze zijn geïnstalleerd. Voordat je aan de installatie begint, is het essentieel om te weten hoe veel kabels er in de buis passen. Dit is belangrijk omdat het de veiligheid van de kabels en de prestaties van het netwerk beïnvloedt.

Hoe groter de diameter van de buis, hoe meer kabels erin kunnen

Allereerst is het belangrijk om te weten welke maat installatiebuis je gebruikt. Dit kan variëren van 16 mm tot 50 mm in diameter, afhankelijk van de omvang van de installatie. Over het algemeen geldt dat hoe groter de diameter van de buis, hoe meer kabels erin kunnen. Als algemene regel kun je ervan uitgaan dat je ongeveer 40 tot 60 netwerkkabels van Cat5e of Cat6a kunt plaatsen in een 50 mm installatiebuis. Dit is echter afhankelijk van de dikte van de kabels en de manier waarop ze zijn geïnstalleerd. 

 

Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat de kabels niet te strak in de buis mogen zitten om te voorkomen dat de kabels beschadigd raken of dat de signaaloverdracht wordt aangetast. 

Gebruik alléén installatiekabels

Gebruik nooit patchkabels (internetkabels met aan het uiteinde een RJ45 connector) bij het trekken van kabels. De kans is groot dat de connector vast komt te zitten in de installatiebuis. Hiermee beschadig je het netwerk. Gebruik dus alleen installatiekabels en monteer naderhand connectoren. 

Danicom kabel op rol

Tips voor kabels trekken

Om te voorkomen dat de UTP kabel beschadigd raakt tijdens het trekken door een installatiebuis of vast komt te zitten bij bochten is het belangrijk dat de kabels op de juiste manier wordt aangelegd. Hiervoor dien je rekening te houden met de volgende zaken: 

  1. Zorg ervoor dat de bochten in de PVC buizen niet te scherp zijn en zet alle buizen, bochten en koppelsokken goed vast.
  2. Wanneer je bochten gaat maken in een PVC buis, doe dit dan altijd met een passende buigveer. 
  3. Maak gebruik van een trekveer. Een trekveer verkleint de kans dat de kabel halverwege vast komt te zitten en zorgt ervoor dat je de kabel makkelijker door een buis of kabelgoot kunt trekken. 
  4. Zorg ervoor dat wanneer de kabel aangelegd is, je voldoende lengte voor het afmonteren. Een goede lengte is 30 cm. 
  5. Wil je andere kabels - bijvoorbeeld COAX - in dezelfde installatiebuis leggen? Controleer dan of je een afgeschermde ((S)FTP) netwerkkabel hebt gebruikt. Dit is nodig om het signaal van het netwerk optimaal te houden.

Over ons 

Gratis professioneel advies 

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen over het trekken van kabels door een installatiebuis? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.     

Kwaliteit én 25 jaar garantie    

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.     

Snelle verzending voor 16:00 uur  

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

Opmerkingen

Geen opmerkingen