Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen? Niet voor iedereen is het verschil tussen keystones en internetstekkers even duidelijk, daarom gaan we daar eens verder op in. Wat is precies het verschil en waar worden ze beide voor gebruikt?

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen? Niet voor iedereen is het verschil tussen keystones en internetstekkers even duidelijk, daarom gaan we daar eens verder op in. Wat is precies het verschil en waar worden ze beide voor gebruikt?

Wat zijn internetstekkers?

internetstekkers

Een internetstekker, ook wel bekend als RJ45 connectoren, is de stekker die u aan de uiteinden van een internetkabel vindt. Het is de stekker die u in de modem, router, laptop of uw computer steekt. Een internetstekker wordt altijd aangesloten op een RJ45 poort.

Het is niet zo dat een internetstekker er altijd hetzelfde uitziet, en daar kan wel eens de verwarring ontstaan. De vorm is altijd hetzelfde, want ze moeten immers altijd in de RJ45 poort passen, maar er bestaan afgeschermde (shielded) en niet-afgeschermde (unshielded) internetstekkers. De niet-afgeschermde variant is de stekker zoals de meeste mensen die kennen; het transparante stekkertje met het lipje eraan. Echter voor professionele toepassingen en door kenners wordt er vaak ook gebruik gemaakt van afgeschermde internetstekkers (en kabels). Deze zijn te herkennen aan de metalen behuizing van de stekker in plaats van de transparant plastic behuizing.

De meeste internetkabels zijn standaard al voorzien van stekkers. Soms is het echter nodig om een kabel achteraf te voorzien van {connectoren, zoals bij een internetkabel op rol. Doordat deze kabels niet standaard zijn afgemonteerd met connectoren, kan de kabel veel makkelijker door een loze leiding of kleinere gaten in de muur of het plafond worden getrokken.

Wat zijn keystones?

Keystone

Een keystone wordt gebruikt om een RJ45 aansluiting op een gewenste plek te creëren. Is een aansluiting moeilijk te bereiken? Dan kan een keystone gebruikt worden om de aansluiting te verlengen/verplaatsen naar een makkelijk te benaderen plek.

Een keystone is aan één zijde voorzien van een RJ45 poort, waar dus een internetstekker in past en aan de andere zijde een LSA strook, RJ45 ingang of een montage mogelijkheid zonder gereedschap, om hiermee de keystone te voorzien van een werkende internetverbinding door middel van het afmonteren van een internetkabel.

De keystones zijn voorzien van een kliksysteem. Dankzij het kliksysteem kunnen keystones heel eenvoudig in een keystone box of een keystone patchpaneel geklikt worden. Voor professionele netwerken kunnen keystones worden toegepast om een speciaal keystone patchpaneel naar eigen wens in te richten met de gewenste aansluitingen.