Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Welke serverkast moet ik kiezen?

Welke serverkast kies ik

Serverkast.com heeft een breed scala serverkasten in het assortiment.Alle serverkasten zijn qua basis identiek, toch dienen een aantal keuzes gemaakt te worden alvorens u de geschikte serverkast vindt. Graag geven wij u in dit artikel handgrepen om deze keuze wel overwogen te maken.

Hoeveel Units heb ik nodig? Welke hoogte?

Elke serverkast heeft een bepaalde hoogte, deze wordt aangeduid in "U" (Unit) of in "HE" (Hoogte eenheid). Hierin geldt de volgende vuistregel: " 1U=1HE=1,75 inch = 4,445 cm"
Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een 18U Serverkast, dan kunt u in deze kast dus 18 Units plaatsen.
Vaak wordt bij de leverancier van bijvoorbeeld de switches of de servers aangeven hoeveel U het apparaat is.

Voorbeeld:
Ik heb een server gekocht van 4U, een Switch van 1U, een Patchpaneel van 1U, en een kabelmanagement tool van 1U, hoe hoog moet mijn serverkast minimaal zijn? 4+1+1+1 = 7HE.
Al onze wandkasten zijn leverbaar van: 6U (367mm) t/m 18U (1000mm).
Al onze staande kasten zijn leverbaar van: 12U t/m 47U


Welke serverkast breedte heb ik nodig?

Onze serverkasten hebben een breedte van 600 of 800MM, belangrijk om te weten is dat dit voor de plaatsing van de apparatuur geen verschil uit maakt, in deze kast zit namelijk een " 19 Inch profiel" . Dit is de plek waar de servers in worden geplaatst. Dit profiel is 19Inch breed (48,26 CM). Het gaat dus enkel om de vrije ruimte welke beschikbaar is naast de servers.
Indien u kiest voor een 600mm brede kast is dit dus vrij beperkt, kiest u voor een 800mm brede kast dan kunt u bijvoorbeeld nog vrij gemakkelijk uw pols draaien wanneer u aan het monteren bent.

Let op: Een bijkomend voordeel van de 800 mm brede kast is dat deze volledig is uitgevoerd met in elke hoek van de serverkast een aantal kabelhaken, afhankelijk van de hoogte, en een verticale kabeldoorvoer. Dit is een verticale metalen schacht inclusief afdekplaat waarin u alle bekabeling netjes en uit het zicht plaatst.

Serverkast 600mm breed Serverkast 800mm breed  


Hoe diep moet mijn serverkast zijn?

Elke serverkast heeft een bepaalde diepte, variërend van 600mm tot 1200mm.
Hierin dient altijd rekening gehouden te worden met het feit dat dit buitenmaten betreft. Standaard valt er (afhankelijk van hoe u de 19 inch profielen stelt) +- 4 cm weg. Denk hier dus aan wanneer u kiest voor een bepaalde serverkast. Vergeet ook niet de server op te meten inclusief de stekkers aan de achterkant.
Houdt u daarnaast altijd nog minimaal 5 a 10 cm extra ruimte vrij aan de achterkant vrij zodat de warme lucht welke uit de server komt goed gecontroleerd afgevoerd kan worden.

Bekijk hier de 600mm diepe serverkasten Bekijk hier de 1000mm diepe serverkasten
Bekijk hier de 800mm diepe serverkasten Bekijk hier de 1200mm diepe serverkasten


Wanneer moet ik kiezen voor een wandkast?

Wandkasten hebben een compact formaat en zijn daardoor bijna overal te plaatsen. Ze zijn de perfecte oplossing voor het veilig opbergen van klein apparatuur. Onze wandkasten zijn leverbaar in 450mm en 600mm diepte.

De wandkasten van 600mm diep bestaan uit twee verschillende uitvoeringen: wandkasten met volledige 600mm inbouwdiepte en kantelbare wandkasten.

Kantelbare wandkasten bestaan uit twee delen. Het gedeelte (150mm) dat aan de muur wordt bevestigd en het zwenkgedeelte (450mm). Wanneer er vaak aanpassingen gedaan moeten worden zorgt het zwenkgedeelte ervoor dat u eenvoudig bij de achterzijde van het apparatuur kunt komen. Tevens neemt een kantelbare wandkast weinig ruimte in waardoor ze gemakkelijk in de meterkast of onder het bureau te monteren zijn.

Let op: Indien u kiest voor een kantelbare wandkast is de maximale inbouwdiepte 450mm

Kantelbare wandkast
(Foto: kantelbare wandkast - bovenaanzicht)
   

Welke deur moet ik kiezen?

Zoals u wellicht gezien heeft zijn al onze staande serverkasten voorzien van 2 verschillende type deuren. Een glazen deur of een geperforeerde deur. Graag leggen wij u het verschil uit:

Een glazen deur wordt vaak gebruikt wanneer men kiest voor patch-oplossingen, waar geen extreme warmte vrij komt. Denk bijvoorbeeld aan een aantal patchstroken met een telefonie centrale.
De serverkasten met glazen deuren hebben een glazen deur aan de voorkant en een dichte stalen deur aan de achterkant. Bij komend voordeel van een glazen deur is dat deze veel geluid vaster is dan de geperforeerde.

Een geperforeerde deur zorgt voor betere ventilatie en wordt meestal ingezet wanneer er meerdere servers in de kast worden geplaatst. Deze serverkasten hebben een metalen geweven staaldraad deur aan de voorkant, en een geperforeerde achterdeur. 47U serverkasten met geperforeerde voordeur hebben een dubbele geperforeerde achterdeur (Links en rechts kunnen afzonderlijk open) aan de achterkant.

Waarom onze serverkasten?

Wij streven er naar om onze serverkasten van de beste gemakken te voorzien. Daarom zijn onze serverkasten standaard voorzien van onder andere:

Ventilatiegaten in de bodem- en dakplaten.

Kabelinvoer aan de boven- en onderkant. Op deze manier kunt u kiezen waar u de kabels binnen laat komen om ze zo netjes weg te kunnen werken.

Sloten in de voordeur, achterdeur en zijpanelen. Per slot krijgt u twee sleutels meegestuurd. Als u niet wilt dat een gedeelte van de serverkast toegankelijk is voor iedereen kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld de achterdeur en de zijpanelen te vergrendelen.

20 kooimoeren. Voor het monteren van diverse accessoires in de 19inch profielen van een serverkast. Om het monteren van de kooimoeren eenvoudiger te maken zijn speciale tools te verkrijgen, zoals een kooimoer super tool en een gereedschap voor kooimoeren .

Tevens zijn onze serverkasten voorzien vier stelpoten.

Opmerkingen
Rein Sybesma 2020-01-28 17:19:54
Vraag: ik zie deze kast: https://www.serverkast.com/18u-wandkast-met-glazen-deur-600x450x1000mm.html?gclid=EAIaIQobChMI9bnQjc2m5wIVk-F3Ch3M6Qd4EAYYBSABEgIHtPD_BwE#box-product_review Nu zoek ik een kast die een kleine kast moet vervangen. In onze kast zitten al bekabelde patchpanelen. Is de gekozen zodanig demontabel dat de bestaande bekabelde patchpanelen zonder al te veel gedoe in deze nieuwe kast zijn te monteren?