Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

UTP netwerkkabel kopen?

UTP netwerk kabel kopen

Kwalitatief hoogwaardige UTP netwerkkabel kopen? Het gebruik van goede netwerkkabels in een netwerk zijn het belangrijkste wanneer het gaat om snelheid en duurzaamheid. Een internet kabel is eenvoudig gelegd, maar de uitdaging zit hem in de keuze van de juiste netwerk kabel. Er zijn zoveel verschillende soorten netwerkkabels op de markt dat men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heeft UTP-kabel.nl voor u een selectie netwerkkabels gemaakt.

 

 

 

Waarop moet ik letten bij het internetkabel kopen?

Het assortiment van netwerkkabels is heel groot en kan erg verwarrend zijn. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende termen gebruikt worden voor een kabel die geschikt is voor het creëren van een internetverbinding zoals netwerkkabel, ethernetkabel, internetkabel, internet draad, lan kabel en UTP kabel.


Afscherming
Een UTP kabel is een verwarrende term omdat UTP ook staat voor een niet afgeschermde kabel. Een niet afgeschermde kabel betekent dat de aderparen niet voorzien zijn van een folie. Er kan interferentie op de kabel ontstaan wanneer de kabel naast een stroomkabel of COAX kabel wordt gelegd. Om dit te voorkomen is het belangrijk te kiezen voor een afgeschermde kabel, zoals FTP of een SFTP kabel.


Welke internetkabel heb ik nodig?
Welke netwerkkabel u nodig heeft, is onder andere afhankelijk van de prestaties die u van uw internet verbinding verwacht. Netwerkkabels zijn verkrijgbaar in diverse specificaties, waarvan een Cat6 kabel tegenwoordig wel als standaard wordt gebruikt. De verschillende mogelijkheden met betrekking tot de specificaties van een kabel wordt onderstaand weergegeven:

Een cat5e kabel haalt snelheden tot 1000 Mbit/s op Gigabit netwerken en heeft een doorvoersnelheid van 100 Mhz. 

Een cat6 kabel haalt ook snelheden tot 1000 mbit/s op Gigabit netwerken maar heeft een hogere doorvoersnelheid, namelijk 250 Mhz. Dat is de reden waarom een Cat6 kabel tegenwoordig steeds vaker gekozen wordt.

Heeft u een 10-Gigabit netwerk of wilt u voorbereid zijn op de toekomst, dan zijn er nog twee andere varianten kabels beschikbaar.

Een cat6a kabel haalt snelheden tot 10.000 Mbit/s geschikt voor 10-Gigabit netwerken. De doorvoersnelheid van deze kabel is 500 Mhz.

Een cat7 kabel kan dezelfde snelheden behalen, alleen is hiervan de doorvoersnelheid 600 Mhz.

Welke netwerk kabel u uiteindelijk kiest is afhankelijk van uw internetgebruik en uw persoonlijke wensen.

De lengte van een netwerkkabel kiezen

De keuze voor de lengte van de netwerkkabel is afhankelijk van de wijze waarop de kabel wordt weggewerkt. Wordt de kabel door loze leidingen en muren getrokken dan is het verstandig te kiezen voor een kabel op rol. Een kabel op rol bevat geen RJ45 connectoren aan beide zijden waardoor deze eenvoudig door loze leidingen en muren getrokken kan worden. Achteraf kan de kabel afgemonteerd worden op een LSA strook of een RJ45 connector. Een kabel op rol is verkrijgbaar in diverse lengtes zoals een UTP kabel van 50 meter, 100 meter, 305 meter en 500 meter.

welke internetkabel heb ik nodig

Gaat de voorkeur uit naar een snellere oplossing? Kies dan voor patchkabels. Een patchkabels is al voorzien van een RJ45 connector waardoor deze alleen nog op de modem, router of ethernet switch en het gewenste apparaat aangesloten dient te worden. Patchkabels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en lengtes. Een veel verkochte kabel is een UTP kabel van 20 meter. Deze kabel overbrugt over het algemeen de afstand die benodigd is in huis.

"Met een netwerkkabel van UTP-kabel.nl haalt u het optimale uit uw internetabonnement!"

Hoogwaardige UTP kabel bestellen

UTP-Kabel.nl heeft een breed assortiment met alleen de beste kwaliteit UTP netwerkkabels. UTP-kabel.nl levert vanuit eigen voorraad, zodat bijzonder snelle levertijden kunnen worden gegarandeerd. Wij leveren alleen gecertificeerde kabels, zodat u verzekerd bent van kwaliteit UTP netwerkkabels! Wij hebben voor u alleen de beste kabels geselecteerd, zodat u eenvoudig een keuze kunt maken.

Wanneer u vandaag voor 16:00 uur besteld en via iDeal of Paypal betaalt, heeft u meestal de netwerkkabel(s) al de volgende dag in huis!

Heeft u verdere vragen? Onze klantenservice staat maandag - vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 074-852 6448 of per e-mail via [email protected] voor u klaar.