Cat5e connectoren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cat5e connector kopen?

UTP kabels worden bij voorkeur door muren of kabelgoten getrokken. Hiervoor heeft u een netwerk kabel nodig, bijvoorbeeld Cat5e kabel op rol die nog niet voorzien is van een rj45 Cat5e connector. RJ45 zijn de meest gebruikelijke netwerk connectoren. De rj45 Cat5e connectoren dienen apart te worden gekocht en afgemonteerd te worden op de uiteinden van kabel nadat deze is gelegd.

Wanneer kiest u voor een Cat5e connector?

Wanneer u kiest voor een Cat5e UTP-kabel, heeft u ook een bijpassende rj45 connector Cat5e nodig. Op deze manier blijven de specificaties van de kabel behouden. Bij een Cat5e kabel en Cat5e connector is de maximale bandbreedte 100 MHz en worden internetsnelheden tot 1Gbps ondersteund. Voor een betrouwbare internet verbinding adviseren wij voor een Cat5e internetverbinding een maximale lengte van 100 meter. Mocht u een langere afstand moeten overbruggen, kies dan een hogere categorie kabel en connector.

Hoe monteer ik een Cat5e connector op een kabel?

Het afmonteren van een connector op een UTP-kabel is niet moeilijk maar u dient dit wel stap voor stap te doen zodat er een optimale internet verbinding tot stand komt. Hiervoor heeft u uiteraard een Cat5e netwerkkabel nodig en RJ45 Cat5e connectoren, een kabelstripper en een krimptang. De uitleg kunt u stapsgewijs nalezen in onze blog Hoe maak ik een UTP kabel?.
Tevens is er een toolless connector rj45 Cat5e beschikbaar die u, zoals de naam al zegt, zonder gereedschap (krimptang) op de UTP kabel monteert. De bevestiging van dit type connector rj45 cat 5e leggen wij in ons blog Hoe monteer ik een UTP toolless connector? precies uit.

Bestel online bij UTP-kabel.nl

UTP-kabel.nl is dé specialist in netwerk bekabeling. Wij bieden UTP kabels, netwerk accessoires, zoals Cat5e RJ45 connectoren, maar ook een serverkast met toebehoren kunt u eenvoudig bij ons bestellen. Omdat wij uit voorraad leveren, is onze levertijd bijzonder snel. Mocht u nog vragen hebben of wenst u vakkundig advies? Wij staan u telefonisch onder 074-8526448 of per e-mail via info@utp-kabel.nl graag te woord.