Cat6 connectoren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cat6 connector kopen?

Bent u bezig om een nieuw netwerk te installeren of uw huidig netwerk aan te passen? Als u voor Cat6 kiest, kist u voor de zesde generatie netwerkkabels die 10 GB/s ondersteunen met een overdrachtssnelheid van 250 MHz. Er zijn kant en klare patchkabels verkrijgbaar, maar wilt u kabels door muren, plafonds of kabelgoten trekken, is een Cat6 kabel op rol aan te raden. Deze kabels zijn nog niet afgewerkt met Cat6 connectoren en dit heeft als voordeel dat u de kabel door een smallere opening kunt trekken omdat u enkel rekening moet houden met de diameter van de kabel en niet de breedte van de Cat6 connector aan het uiteinde van de kabel. Nadat u de kabel heeft gelegd, dient u deze met een compatible connector af te werken, in het geval van een cat6 kabel een cat6 connector.

Verschillende uitvoeringen Cat6 connectoren

U heeft reeds de beslissing genomen dat u Cat6 kabel wilt gebruiken. U heeft tevens de keuze gemaakt voor shielded of unshielded, soepel of stug. Voor elk type kabel is er ook de corresponderende connector verkrijgbaar.
Kiest u bijvoorbeeld voor een shielded Cat6 kabel omdat de netwerkkabel naast een stroomkabel komt te liggen en u interferentie wilt voorkomen, heeft u ook een shielded Cat6 connector nodig om de afgeschermde eigenschappen van de kabel te waarborgen.
Het zelfde geldt voor de keuze van een soepele of stugge kabel. Doorgaans wordt een netwerkkabel met soepele kern afgewerkt op een connector en een kabel met stugge kern op LSA stroken van patchpanels of wandcontactdozen. Maar er zijn ook situaties waarbij u kiest voor een stugge kabel die alsnog moet worden afgemonteerd op een connector. Hiervoor zijn speciale connectoren voor stugge kabels beschikbaar die zo zijn ontworpen dat ze met de massieve kabelkern optimaal verbinding maken.

Montagemogelijkheden van een Cat6 connector

Het afmonteren van een Cat6 connector op een Cat6 kabel is niet moeilijk maar dient wel nauwkeurig te worden gedaan zodat er een optimale verbinding tussen de connector en de kabel ontstaat wat cruciaal is voor een betrouwbare netwerkverbinding.

Online bestellen bij UTP-kabel.nl

UTP-kabel.nl biedt alles wat u nodig heeft om een netwerk aan te leggen. Wij bieden voordelige prijzen en leveren uit voorraad doorgaans binnen één werkdag. Bestel nu al uw netwerk benodigdheden online bij UTP-kabel.nl.