Cat7 connectoren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cat7 connector kopen?

Wie op zoek is naar een cat7 RJ45 connector zal deze niet vinden. Een cat7 RJ45 connector bestaat namelijk niet. Maar hoe zit dit nu precies? Bij het gebruik van een UTP kabel op rol wordt geadviseerd dezelfde specificaties over te nemen voor de connector en/ of wandcontactdoos, echter blijkt dit voor het gebruik van cat7 nog een uitdaging. Het advies wordt uitgegeven om te voorkomen dat de UTP kabel die gebruikt wordt in snelheid belemmerd wordt. Door overal dezelfde specificaties te gebruiken wordt de meest stabiele internetverbinding gecreëerd. Dit is niet alleen van toepassing op de snelheid van de kabel maar ook op de afscherming ervan. Wordt een kabel naast een COAX of stroomkabel gelegd, dan luidt het advies een afgeschermde kabel te gebruiken (FTP/ SFTP). Op deze manier wordt storing op de kabel voorkomen, ook wel interferentie genoemd.

Cat7 kabel op rol gebruiken?

Ondanks dat een Cat7 RJ45 connector niet verkrijgbaar is, kan een Cat7 kabel gewoon gebruikt worden. Omdat een Cat7 kabel qua specificaties de beste kabel uit het assortiment is, wordt deze kabel vaak gebruikt voor nieuwbouw projecten en professionele installaties. Een Cat7 kabel is namelijk in staat om snelheden te bereiken van 10 GB/s bij doorvoersnelheden van 600 MHz. Een kabel op rol kan eenvoudig door muren en leidingen getrokken worden, waardoor deze netjes weggewerkt wordt. Doordat de kabel netjes weggewerkt wordt ontstaat ook de keuze om voor de beste kabel uit het assortiment te kiezen. Het opnieuw leggen van internetbekabeling wil men de komende tientallen jaren graag voorkomen. Door een Cat7 kabel op rol te gebruiken, bent u klaar voor de toekomst!

RJ45 Cat7 connector voor een Cat7 kabel

Zoals eerder vermeld bestaat een RJ45 Cat7 connector niet. Bij een Cat7 patchkabel worden Cat6a connectoren gebruikt. Dit luidt dus ook het advies voor het afmonteren van een Cat7 kabel op rol. SFTP PiMF CAT6, 6A / 7 Toolless RJ45 Connector 10 gigabit - voor stugge kernis is een voorbeeld van een Cat6a RJ45 connector die geschikt is voor het afmonteren aan een Cat7 kabel met stugge en soepele kern. Deze connector is geschikt voor snelheden tot 10 GB/s. Het afmonteren van een Cat6a kabel heeft geen invloed op de bandbreedte van de kabel. De Cat7 kabel blijft de hogere bandbreedte behouden. Tevens zal de kabel alsnog in staat zijn snelheden te bereiken van 10 GB/s ook al is er geen RJ45 Cat7 connector gemonteerd.