Kabeltesters

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kabeltesters kopen?

Wanneer er installatiekabels en patchkabels aangesloten gaan worden is het wel handig om te kunnen zien of deze kabels correct zijn aangesloten. Kabeltesters zijn kleine apparaten met 8 ledjes, deze ledjes staan voor de aderparen. Na het aansluiten van een netwerk (of COAX) kabel op de tester is in een oogopslag te zien of de aderparen correct zijn aangesloten.

Er zijn 2 verschillende kabeltesters, één standaard tester en één professionele tester, één multimeter, één glasvezeltester daarnaast is er nog een toongenerator. De standaard tester is enkel geschikt voor het testen van RJ45 en RJ11 kabels. De professionele tester is ook geschikt voor het testen van coaxiale kabels en wordt geleverd met een aantal accessoires.

De toongenerator maakt het mogelijk om de continuïteit en herkomst van internetkabels te achterhalen. Een toongenerator bestaat uit de toongenerator en uit een draadloze versterker. Als de versterker langs de kabel komt waar de toongenerator op is ingesteld zal de versterker een geluidssignaal afgeven.