Eenvoudig een ventilator laptop schoonmaken?

Na verloop van tijd kan er zich nogal wat stof en dergelijke verzamelen in de laptop. Wanneer de ventilator van de laptop te vol raakt met stof, dan wordt de werking aanzienlijk minder. De warme lucht kan hierdoor moeilijker de laptop verlaten, met als gevolg dat de temperatuur te hoog oploopt en de laptop telkens kan gaan uitvallen. Erg vervelend. Daarom is het belangrijk om de ventilator en openingen van uw notebook regelmatig te ontzien van stof.

Ventilator stofvrij maken

Ventilator laptop schoonmaken?

Ventilator laptop schoonmaken? Hoe dan? Dit kan op meerdere manieren. De beste manier is om de laptop uit elkaar te halen en vervolgens de ventilator unit even los te schroeven. Dan kunt u veilig het mondstuk van de stofzuiger erop zetten om de stof ertussenuit te zuigen. Zet het mondstuk niet op het kwetsbare moederbord en al helemaal niet op volle zuigkracht van de stofzuiger. Gebruik voor dit soort klusjes altijd de laagste stand. Ga voorzichtig te werk om geen onderdelen te beschadigen. Maar als leek zit u er waarschijnlijk helemaal niet op te wachten om uw kostbare laptop uit elkaar te halen. Daarom kunt u beter te werk gaan met een spuitbus lucht. Hiermee blaast u stof en kruimels veilig tussen de kleinste kiertjes weg.

Door regelmatig even met een spuitbusje perslucht via alle openingen te blazen voorkomt u dat stof zich ophoopt in de laptop. Erg gemakkelijk en u hoeft niet de hele laptop uit elkaar te schroeven. Waarschijnlijk werkt dit ook al wel als u al te laat bent en stof de ventilator van de laptop al heeft geblokkeerd. Mocht dit niet werken, dan kunt u er alsnog voor kiezen om de laptop uit elkaar te (laten) halen.

Spuitbusje lucht

Met en busje perslucht blaast u droge lucht onder hoge druk uit een spuitbus. Hetzelfde principe als een compressor, alleen dan uit een handzame spuitbus. Met het ‘rietje’ komt u op moeilijk bereikbare plekken.

Spuitbus lucht kopen?