Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Hoe monteer ik een wandkast?

Hoe monteer ik een wandkast?

Bij het monteren van wandkasten krijgen wij vaak de vraag: Hoe moet ik deze eigenlijk bevestigen? Het antwoord hierop is afhankelijk van de muur waarop u de wandkast wilt bevestigen.  Uit welk materiaal bestaat de wand en is die voldoende draagkrachtig? Per type ondergrond dient u namelijk verschillende montagematerialen te gebruiken. Lees hier welke materialen u kunt gebruiken in welke situatie.

Let bij het monteren van de wandkast op onderstaande punten:

  • Weet van welk type materiaal de wand is waarop u de wandkast gaat monteren. Er zijn veel verschillende materialen, de meest voorkomende zijn: steen, hout, beton, gips & cellenbeton.
  • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen bij de verschillende types wanden.
  • Zorg ervoor dat u deugdelijk, veilig en gekeurd gereedschap gebruikt.
  • Gebruik uw gezonde verstand.

Hoe monteer ik een wandkast aan een muur van steen of beton?

Met behulp van een steenboor kunt u een gat van ca. 10 mm in de wand boren, hierin plaatst u een 10 mm plug waarin een 8 mm houtfret/houtdraadbout kan worden bevestigd. Let er hierbij wel op dat u een houtdraadbout gebruikt met een minimale lengte van ca. 8 centimeter. Tevens kunt u een keilbout gebuiken van 8 mm, boor dan een gat van 8 mm in de wand, plaats de keilbout, daarover de wandkast en draai deze stevig aan.

Steenboor
Steenboor 10 mm
Plug
Plug
Houtfret
Houtfret 8 mm

Hoe monteer ik een wandkast aan een muur van hout?

Boor eerst voor met een 4 mm houtboor. Op deze wijze voorkomt u dat het hout splijt. Hierna kunt u de wandkast bevestigen met 8 mm houtfretten met een minimale lengte van ca. 3 centimeter. Let er hierbij wel op dat u een houtfret gebruikt met het gewin tot bovenaan de kop van de bout. Minimale wanddikte in deze betreft 22m.

Houtfret gewin
Houtfret gewin

Hoe monteer ik een wandkast aan een gipsmuur?

Het monteren van een wandkast tegen een gipswand vereist een specifieke aanpak. Gipswanden kennen we als 'enkel wandig' en "dubbel wandig". Dit betekent letterlijk dat de dubbele gipswand bestaat uit twee platen gips waardoor deze een stuk steviger is. Indien u een wandkast gaat bevestigen tegen een dubbelwandige gipswand gebruikt u dan paraplu pluggen (hollewand pluggen). Het monteren van een wandkast tegen een enkelwandige gipswand gaat énkel wanneer er een plaat achterhout in de wand is bevestigd. Hier dient tijdens de bouw (of het plaatsen van de gipswand) rekening mee gehouden te worden.

Hollewand plug
Hollewand plug

Hoe monteer ik een wandkast aan een muur van cellenbeton?

Cellenbeton blokken zijn licht van gewicht omdat er versteende luchtbellen in het beton zitten. Door zijn uitstekende isolerende en brandwerende eigenschappen en eenvoudige verwerking wordt dit materiaal tegenwoordig veelal voor nieuwbouw en renovaties gebruikt. Voor de montage in cellenbeton dient u eerst met een 10 mm boor een gat van meer dan 75 mm te boren. Plaats nu een speciale cellenbetonanker in het gat en sla deze met een hamer helemaal erin. Aansluitend draait u de cellenbetonanker met een inbussleutel op een accuschroevendraaier vast. Bij het vastdraaien spreiden de vleugels aan de achterzijde van de anker. Zodra deze volledig geopend zijn, laat de inbussleutel automatisch los en kunt u de bijpassende schroef in de plug bevestigen. De schroefmaat varieert, afhankelijk van het type anker tussen M6 en M12.

Cellenbetonanker
Cellenbetonanker

 

 

Delen: