Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen? Niet voor iedereen is het verschil tussen keystones en internetstekkers even duidelijk, daarom gaan we daar eens verder op in. Wat is precies het verschil en waar worden ze beide voor gebruikt?

Wat zijn internetstekkers?

internetstekkers

Een internetstekker, ook wel bekend als RJ45 connectoren, is de stekker die u aan de uiteinden van een internetkabel vindt. Het is de stekker die u in de modem, router, laptop of uw computer steekt. Een internetstekker wordt altijd aangesloten op een RJ45 poort.

Het is niet zo dat een internetstekker er altijd hetzelfde uitziet, en daar kan wel eens de verwarring ontstaan. De vorm is altijd hetzelfde, want ze moeten immers altijd in de RJ45 poort passen, maar er bestaan afgeschermde (shielded) en niet-afgeschermde (unshielded) internetstekkers. De niet-afgeschermde variant is de stekker zoals de meeste mensen die kennen; het transparante stekkertje met het lipje eraan. Echter voor professionele toepassingen en door kenners wordt er vaak ook gebruik gemaakt van afgeschermde internetstekkers (en kabels). Deze zijn te herkennen aan de metalen behuizing van de stekker in plaats van de transparant plastic behuizing.

De meeste internetkabels zijn standaard al voorzien van stekkers. Soms is het echter nodig om een kabel achteraf te voorzien van {connectoren, zoals bij een internetkabel op rol. Doordat deze kabels niet standaard zijn afgemonteerd met connectoren, kan de kabel veel makkelijker door een loze leiding of kleinere gaten in de muur of het plafond worden getrokken.

Wat zijn keystones?

Keystone

Een keystone wordt gebruikt om een RJ45 aansluiting op een gewenste plek te creëren. Is een aansluiting moeilijk te bereiken? Dan kan een keystone gebruikt worden om de aansluiting te verlengen/verplaatsen naar een makkelijk te benaderen plek.

Een keystone is aan één zijde voorzien van een RJ45 poort, waar dus een internetstekker in past en aan de andere zijde een LSA strook, RJ45 ingang of een montage mogelijkheid zonder gereedschap, om hiermee de keystone te voorzien van een werkende internetverbinding door middel van het afmonteren van een internetkabel.

De keystones zijn voorzien van een kliksysteem. Dankzij het kliksysteem kunnen keystones heel eenvoudig in een keystone box of een keystone patchpaneel geklikt worden. Voor professionele netwerken kunnen keystones worden toegepast om een speciaal keystone patchpaneel naar eigen wens in te richten met de gewenste aansluitingen.

Delen: