LSA Punchdown Tools

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een LSA punchdown tool voor het monteren van LSA stoken

LSA tang

Een LSA Punch down tool is een LSA tang waarmee het aanleggen van een kabelnetwerk makkelijker wordt gemaakt. Als je een kabelnetwerk wilt aanleggen, zul je doorgaans ook een patchpaneel en een wandcontactdoos gebruiken waarop je jouw netwerkkabels aansluit. Patchpanelen en wandcontactdozen zijn voorzien van een LSA strook.

Hoe werkt een LSA strook?

Een LSA strook bevindt zich aan de achterkant van een patchpaneel of wandcontactdoos. Aangezien netwerkkabels vaak over een langere afstand moeten worden gelegd, zul je gebruik maken van netwerkkabels op rol. Deze kabels zijn aan de kabeluiteinden nog niet voorzien van RJ45-stekkers. Deze "losse" kabeleinden kunnen rechtstreeks op een LSA strook worden aangesloten. Het voordeel van deze techniek is dat je de kabels rechtstreeks kunt afmonteren zonder connectoren of koppelingen. Vandaar de afkorting LSA. Deze afkorting komt uit het Duitse “Lötfrei, Schraubfrei, Abisolierfrei” en betekend: Zonder solderen, zonder schroeven en zonder kabel strippen.

 

LSA stroken zijn kleur-gecodeerd zodat je duidelijk kunt zien welke draad op welke aansluiting moet worden aangesloten. Let er wel op dat je de B-norm gebruikt voor de volgorde van de kleuren, aangezien dit de norm is die in Europa wordt gebruikt. In principe kun je ook via de A-norm een internet verbinding krijgen maar dit kan op den duur tot verwarring leiden als er bijvoorbeeld wijzigingen of reparaties aan het netwerk uitgevoerd moeten worden.

Hoe gebruik je een LSA Punch down tool?

Een LSA Punch down tool, ook wel LSA montagetang genoemd, wordt gebruikt om de netwerkkabel en de LSA strook met elkaar te verbinden. Nadat je de aderparen van de kabel in de juiste volgorde hebt gelegd, druk je elk aderpaar één voor één in de LSA-strook met behulp van de LSA punchdown tool. De kabeleinden worden automatisch netjes afgeknipt. Heb je alle aderparen op de juiste manier aangesloten? Dan heb je nu een internetverbinding!

Een LSA tang online bestellen?

Bij UTP-kabel.nl vindt je niet alleen gereedschap maar ook de meeste andere producten die je nodig hebt om een betrouwbaar netwerk te installeren; van patchpanelen en switches tot patchkasten. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.