Ethernet Switches

Ethernet switches kopen?

Ethernet switches worden gebruikt om meerdere netwerkkabels te voorzien van een werkende netwerkverbinding. Op een ethernet switch wordt een kabel aangesloten welke is voorzien van een netwerksignaal, een ethernet switch zorgt er vervolgens voor dat de aangesloten netwerkkabels worden voorzien van een netwerkverbinding. Er zijn verschillende soorten switches met een verschillend aantal poorten, met of zonder Power Over Ethernet (POE) en managed of unmanaged. Hieronder lichten wij de verschillen toe.

Verschillend aantal poorten

Ethernet switches zijn verkrijgbaar in een verschillend aantal poorten. Dit heeft er mee te maken dat iedereen een verschillend aantal netwerkverbindingen nodig heeft, voor de een zijn 5 extra verbindingen voldoende, terwijl de ander 48 extra verbindingen nodig heeft of zelfs meer. Ethernet switches zijn verkrijgbaar vanaf 5-poorts tot en met 48-poorts versies.

Power Over Ethernet (POE)

Bij een groot aantal switches staat de afkorting "POE", niet iedereen weet echter waar deze afkorting voor staat. POE is de afkorting voor Power Over Ethernet, dit houdt in dat POE switches in staat zijn om apparatuur, welke weinig spanning nodig hebben, te voorzien van stroom. Dit doet een POE switch door een aangesloten ethernet kabel (netwerk kabel) te voorzien van spanning. Op deze manier is voor bepaalde apparaten een stroomkabel niet meer nodig.

Managed of unmanaged

Ethernet switches zijn verkrijgbaar in managed en unmanaged versies. In de regel zijn unmanaged switches eigenlijk alleen maar doorvoerluiken voor een netwerkverbinding. Managed switches maken het mogelijk om zelf tot in de puntjes te kunnen regelen, zo kun je met een managed switch zelf zaken zoals VLAN, protocollen of fysieke poorten regelen. Met een managed switch zijn nog veel meer dingen te regelen, wat er exact geregeld kan worden is echter afhankelijk van het type managed switch.