Cat6a connectoren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cat6a connector kopen?

Als u qua netwerk goed voorbereid wilt zijn op de toekomst, kiest u voor UTP kabels in de categorie Cat6a. Een Cat6a kabel bied 10 GB/s met een doorvoersnelheid van 500 MHz. Om deze prestatie te kunnen bereiken, moeten de Cat6a kabels worden afgewerkt met een Cat6a connector. Koop bij UTP-kabel.nl een Cat6a connector in verschillende varianten.

Welke Cat6a connector moet ik kiezen?

Een internetkabel en de cat6a connector die gebruikt worden dienen dezelfde eigenschappen te hebben. U combineert dus een unshielded Cat6a kabel met een unshielded Cat6a connector en een shielded kabel met een shielded connector. Let er ook op of u een kabel gebruikt met stugge of soepele kern. Deze worden op een andere manier aangesloten en u dient hiervoor dan ook de juiste Cat6a connector voor soepele of stugge kabels te gebruiken om een betrouwbare internetverbinding tot stand te brengen.

Verschillende varianten Cat6a connectoren

Er zijn diverse connectoren verkrijgbaar, zijnde RJ11, RJ45, keystones, koppelstukken en junction boxes. Een RJ11 connector wordt gebruikt voor telefonie. U gebruikt een RJ45 Cat6a connector om internetverbindingen te maken. Een keystone wordt doorgaans voor patchpanels gebruikt. Met een koppelstuk kunt u 2 patchkabels verlengen, dit kan tevens ook met een junction box, die u tevens kunt gebruiken om defecte UTP kabels te repareren. Onze Cat6a patchkabels zijn aan beide kabeluiteinden reeds voorzien van RJ45 cat6a connector. Bij kabels op rol dient u de benodigde connectoren apart te kopen en op de kabel af te monteren.
Wist u trouwens dat de Cat6a connector ook gebruikt wordt voor Cat7 kabels? Een Cat7 RJ45 connector is op dit moment niet verkrijgbaar en omdat de RJ45 Cat6a connector dezelfde snelheden ondersteunt als Cat7, is deze compatibel met Cat7 kabels.

Aanleggen van een netwerk

U heeft een Cat6a kabel op rol en de bijpassende RJ45 Cat 6a connectoren in huis, en nu? Het aanleggen van een (thuis-) netwerk dient zorgvuldig te worden gedaan zodat u zeker kunt zijn van een stabiele internet verbinding.

Bestel uw netwerk benodigdheden bij UTP-kabel.nl

UTP-kabel.nl bied een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige UTP-kabels, connectoren, netwerk accessoires en gereedschap. Bestel eenvoudig, snel en voordelig online bij UTP-kabel.nl.