Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Snel aansluiten op het glasvezelnetwerk van België

Dit jaar worden meer regio's en grote steden in België aangesloten op glasvezel. Het Atomium gebouw is onlangs als miljoenste gebouw aangesloten op het fibernetwerk door glasvezelaanbieder Proximus. Dit jaar moet 22% van alle woningen en bedrijven aangesloten zijn op glasvezel. Er is dus een kans dat jouw woning of bedrijf ook wordt aangesloten op glasvezel.

 

Hieronder lees je welke regio's en steden er worden aangesloten en wanneer deze overstap is gepland. Ook vind je op deze pagina een complete startersset met stap-voor-stap uitleg voor het aansluiten van een glasvezel netwerk. Zo zorg je ervoor dat je op tijd én op de juiste manier aangesloten bent op het supersnelle fibernetwerk.

 

Voordelen bestellen bij UTP-kabel.nl

☆ Kabels uit voorraad leverbaar

☆ Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden

☆ Gratis verzending kabels vanaf €10,-

Wat is glasvezel?

Een glasvezel is een haardun draadje van glas. Allerlei signalen van televisie, telefoongesprekken of downloads van internet kunnen worden omgezet in een digitaal signaal. Bij glasvezel is dit 'licht aan' of 'licht uit'. Dat aan- en uitzetten kan bij licht supersnel en daarom is glasvezel is sneller dan digitale signalen. Glasvezel heeft ook een grotere bandbreedte, wat betekent dat er in dezelfde tijd sneller en meer data uitgewisseld wordt. 

Bekijk glasvezel assortiment

Hoe wordt glasvezel internet aangesloten?

De aanbieder van het fibernetwerk in jouw buurt zorgt ervoor dat er vanaf een centraal punt glasvezel wordt getrokken door de wijken en gebieden. Vanuit deze punten worden bedrijven en woningen aangesloten. Vanaf de stoep wordt glasvezel aangesloten op de meterkast. Vanaf daar is het belangrijk dat je met de juiste artikelen ervoor zorgt dat het signaal goed wordt doorgevoerd in het hele huis, zodat je supersnel kunt gamen, werken of streamen. Hiervoor heb je een aantal producten nodig die wij voor jou hebben samengevoegd in een startersset. 

De beste startersset voor het aansluiten op glasvezel

Glasvezel wordt voor jou geïnstalleerd en volledig afgemonteerd op een modem/router. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Zodra de glasvezelkabel is aangesloten op de modem, is het aan jou om de supersnelle verbinding door het hele huis te verspreiden. Dit doe je alsvolgt.

 

Supersnel internet voor 1 t/m 4 apparaten

Vanaf de modem zijn er 4 uitgaande internetpoorten. Wil je max. 4 apparaten (bijvoorbeeld een playstation, smart-tv en twee laptops) aan het bekabeld glasvezelnetwerk verbinden? Dan leg je vanaf de modem/router naar iedere ruimte één Cat6a utp-patchkabel. Als laatste stap verbind je in iedere kamer het apparaat aan de utp patchkabel. Geniet van een stabiel een snel netwerk!  

 

Koop Cat6a 100% koper patchkabels

 

Supersnel internet voor meer dan 4 apparaten

Wil je meer dan 4 apparaten aansluiten? Voeg dan een switch toe in de installatie. Een switch is een multifuntioneel accessoire die in veel huishoudens van past komt. Naast internet, kun je heel veel aansluiten op een switch. Denk aan:

 • Slimme apparaten waardoor je zuinig en comfortabel woont
 • De stroom-meter
 • Éen of twee wifi punten

 

Het aansluiten van een switch gaat alsvolgt.

Van de 4 internetpoorten op de modem/router, gebruik je één poort voor het aansluiten van de switch middels een patch utp-kabel. Afhankelijk van hoe veel apparaten je aan het bekabelde netwerk wilt verbinden, koop je een 5, 8 of 16 poorts switch. Wil je een van bovenstaande voorbeelden ook aansluiten op de switch? Reken dan uit hoeveel poorten je nodig hebt. Vanaf de switch monteer je korte, soepele patchkabels terug in het patchpaneel.

 

Koop 5 poorts switch              Koop 8 poorts switch            Koop 16 poorts switch                               

 

Let op: zorg ervoor dat het patchpaneel van dezelfde categorie is als de kabels. Voor glasvezel adviseren wij categorie Cat6 of hoger. Ga je voor Cat6a 100% koper patchkabel? Zorg er dan voor dat alle accessoires, zoals een patchpaneel en in- of opbouwdoos van dezelfde categorie zijn als de kabels. Zo zorg je voor de optimale verbinding.

 

Kabels trekken naar de ruimtes in huis

Zitten de korte patchkabels van de switch ín het patchpaneel? Dan heb je de extra verbindingen gerealiseerd. De volgende stap is het trekken van stugge kabels vanaf de achterkant van het patchpaneel richting de ruimtes waarin de apparaten staan die je wilt aansluiten. De kabels leg je vaak in de loze leidingen in de muren van je huis. 

 

Afmonteren van stugge kabels

Bereik je de ruimte(s) waarin de apparaten staan die je wilt aansluiten? Dan is de laatste stap het afmonteren van de stugge kabel op een in- of opbouwdoos. Meer lezen over het afmonteren van een stugge kabel op een in- of opbouwdoos? Lees het in ons artikel 'Hoe monteer ik een in- opbouwdoos?'.

 

Koop in- of opbouwdoos

 

Let op: zorg ervoor dat de in- opbouwdoos van dezelfde categorie is als de kabels.

 

Voor het afmonteren heb je twee gereedschappen nodig: een lsa-tang en een kabelstripper.

Bestel een kabelstripper Bestel een lsa-tang

 

10 inch patchkast voor een georganiseerd netwerk

Het thuisnetwerk bij veel huishoudens bestaat uit een wirwar aan kabels en stekkers. Het glasvezelnetwerk is het moment waarop je je nieuwe netwerk geordend en veilig kunt beheren. Dit doe je met een 10 inch patchkast. In deze patchkast breng je alle kabels en artikelen samen. Het voordeel van dit model is dat deze kast snel te monteren is aan de muur. Dit maakt het een geschikt artikel voor in bijvoorbeeld de meterkast of berging.

 

Buitenkabels en kabels die je vanaf de patchkast door je huis verspreidt, breng je samen op één plek en dankzij accessoires breng je overzicht in het netwerk. Bepaal welke accessoires je nodig hebt en monteer ze in een patchkast. Op de afbeelding zie je hoe geordernd je netwerk eruit komt te zien.

 

Afhankelijk van de hoeveelheid accessoires (zoals bijvoorbeeld een patchpaneel, switch en stekkerdoos) bepaal je het aantal 'U'. Hoe hoger het 'U' getal, hoe meer apparaten er in de kast passen. Heb je alleen een patchpaneel, stekkerdoos en legbordje voor de switch? Dan heb je voldoende aan de 10 inch 4U patchkast. 

 

Bestel een 10 inch patchkast voor thuis

Alle regio's en steden voor Fiber For Belgium

Als inwoner van België ga je binnenkort alle gemakken ervaren van supersnel internet en een stabiele verbinding voor tv, mobiel bellen en vaste telefonie. Onder de joint venture 'Unifiber' gaat Proximus samen met Eurofiber Vlaanderen en Walonië aansluiten op een glasvezelnetwerk (Bron: eurofiber.com). Check hieronder wanneer jij kunt aansluiten op fiber.

Glasvezel in Antwerp

In de stad Antwerpen is fiber inmiddels beschikbaar/ in voorbereiding. In de volgende gebieden zijn de aanbieders ook bezig met voorbereidingen.

 • Sint-Niklaas
 • Lier
 • Schoten
 • Edegem
 • Schelle 

Glasvezel in Brussels

In verticale lijn van Kanal-Centre Pompidou tot aan Calevout zijn de fiberwerken in voorbereiding. De gebieden Etterbeek, Plasky en Bhurchill zijn al in voorbereiding. 

Glasvezel in Ghent

In bijna het hele gebied in en rondom Ghent is fiber beschikbaar of in voorbereiding. In het gebied rondom Drongen tot aan Sint-Denijs-Westrem en Natuurpark Overmeers staan de voorbereidingen gepland. 

Glasvezel in Bruges

In Bruges is de verdeling aansluiting op fiber 50/50. In het centrum van Bruges en aan de stadskant van AZ-Sint-Jan ziekenhuis, is fiber beschikbaar of in voorbereiding. Aan de andere stadskant (O.L.V. ter Potterie en gebieden Sint-Kruis, Assebroek en Sint-Michiels) is fiberwerk gepland. 

Glasvezel in Leuven

Het stadscentrum van Leuven is al in voorbereiding op de aansluiting. Het gebied rondom de Freinetschool De Regenboog staat gepland. Dit geldt ook voor het gebied rondom Nieuw Kwartier en het UZ Leuvel campus Sint-Rafael. 

 

Wil je precies weten of jouw gebied wordt meegenomen? Ga naar 'Kan ik fiber hebben?' en selecteer de stad waarin jij woont.

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het kiezen van de juiste kabels voor het glasvezelnetwerk in jouw buurt? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

 

Kwaliteit én 5 tot 25 jaar garantie

Onze kabels hebben een garantietermijn van 5 jaar. Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

 

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog dezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.