Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Server rack kopen? Welke moet ik kiezen?

Bent u op zoek naar een server rack? Wij kunnen ons voorstellen dat u nog niet helemaal zeker bent van welk serverrack u moet kiezen. Op deze pagina doen wij ons best om u een eindje op weg te helpen. Mocht u na het lezen ervan nog steeds met vragen zitten? Neem gerust contact met ons op voor een gedegen advies. Onze medewerkers helpen u graag!

19 inch server rack kopen?

Server racks van hoge kwaliteit

Een 19 inch server rack wordt gebruikt om netwerkapparatuur veilig op te bergen, of het nu gaat om een serverrack voor uw bedrijfsnetwerk of uw server rack thuis. Binnenin het rack wordt alle netwerkapparatuur boven elkaar geplaatst, wat zorgt voor overzicht. De 19 inch racks zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en ze zijn standaard voorzien van 19 inch profielen voor een eenvoudige bevestiging van hardware componenten en accessoires.

Serverrack

Kies het juiste serverrack

De hoogte is afhankelijk van het aantal units die in het rack geplaatst moeten kunnen worden. Eén unit (U) is altijd 4,445 cm hoog en is de standaard gebruikte maatvoering voor de hoogte van serverkasten, racks en de apparatuur.

Het is belangrijk om eerst te bepalen hoeveel units u nodig heeft in het server rack. Houdt hierbij ook rekening met een eventuele toename in de toekomst. Het zou namelijk zonde zijn als u in de nabije toekomst noodgedwongen een grotere kast aan moet schaffen. Bij ons heeft u de keuze uit een ruim assortiment 19 inch server kasten, variërend van 18U t/m 47U.

De racks zijn verkrijgbaar in 60 cm of 80 cm brede varianten. Wij adviseren om te kiezen voor een 80 cm breed rack. De reden hiervoor is dat u extra “werkruimte” heeft naast de 19 inch profielen. Door deze extra ruimte links en rechts, plaatst u de eenheden makkelijker in het 19 inch profiel. Tevens is een 80 cm brede 19 inch rack voorzien van een verticale kabeldoorvoer. Zo heeft u de mogelijkheid om de bekabeling netjes te geleiden en weg te werken.

Een servers kan veel warmte produceren en deze warmte moet wel makkelijk de kast kunnen verlaten. Hiervoor is extra ruimte nodig om de warmte een kans te geven weg te kunnen. Des te dieper de kast is, des te meer beschikbare ruimte voor de apparatuur, bekabeling én warmteafvoer. Al onze staande serverkasten zijn dan ook verkrijgbaar in dieptes van 600mm tot en met 1200mm. De vuistregel bij het bepalen van de juiste diepte luidt als volgt: neem de dieptemaat van de diepste server / accessoire en tel hier 10 cm bij op.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het type deur. Er zijn 2 verschillende type deuren leverbaar, namelijk geperforeerd en glas. Met een geperforeerde deur kan de warmte de kast sneller verlaten. Bij een glazen deur kan de warmte minder goed de kast verlaten, waardoor de kans op oververhitting hoger is. Bij kasten met een glazen deur zijn dan vaak ook ventilatoren nodig. Een glazen deur heeft echter wel het voordeel dat er minder stofontwikkeling is, in het server rack zelf. Daarnaast heeft een glazen deur een geluidsreducerend effect, hierdoor is het rack beter geschikt voor plaatsing in bijvoorbeeld een kantoorruimte.

Een 19 inch server rack kopen bij UTP-kabel.nl

Bij utp-kabel.nl kunt u snel, gemakkelijk en betrouwbaar online uw serverrack bestellen. Wanneer u op werkdagen voor 16.00 uur uw bestelling plaatst dan wordt deze nog dezelfde dag verzonden. In de meeste gevallen heeft u uw bestelling dan al de volgende dag binnen.

Selecteer hier direct het juiste server rack!

Tevens bieden bij diverse bijpassenden accesoires voor onze server racks, zoals legborden, fan units, verlichting en 19 inch patchpanelen.