Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Patchpanelen

Patchpaneel kopen voor uw netwerk?

Een patchpaneel wordt gebruikt voor het creëren van overzicht binnen een bekabelingsnetwerk. Een patchpaneel is voorzien van patchpoorten, dit zijn keystone pluggen waar aan de ene zijde een netwerk kabel met RJ45 Stecker op aangesloten kan worden en aan de andere zijde een installatiekabel.

Patchpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wij bieden een patch paneel als 10 inch, muur-, keystone- en 19 inch patchpaneel aan. Voor elk type zijn er wederom meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, zijnde afgeschermd of onafgeschermd en met verschillende aantal poorten. Elke poort is voorzien van een nummer. Het nummer wat op een patchpaneel staat, zorgt ervoor dat overzicht snel en gemakkelijk gecreëerd kan worden door het nummer te laten corresponderen met het nummer op bijvoorbeeld een in- of opbouwdoos. Dit vereenvoudigd het patchpaneel aansluiten en netwerk onderhoud.

STP of UTP

Een UTP kabel, dus een onafgeschermde kabel, kan storing oplopen van stroom- en COAX-kabels als de kabels naast elkaar liggen. Deze storing noemt men overspraak of interferentie. Hierbij lopen de signalen als het ware door elkaar heen en kan het netwerksignaal verstoord worden. Om dit te voorkomen, dient er gebruik te worden gemaakt van afgeschermde kabels (FTP/S/FTP). Tevens moeten andere componenten, zoals wandcontactdozen en uw patchpaneel afgeschermd zijn. Een STP patch panel bieden wij in diverse uitvoeringen aan. Een STP patch panel zorgt ervoor dat de voordelen van uw afgeschermde kabels worden behouden. Wanneer de kabel in een losse pvc buis wordt gelegd en een afscherming dus niet nodig is, kan er ook gebruik worden gemaakt van een onafgeschermd UTP patch panel.

Cat5e, Cat6 of Cat6a

Net als bij netwerk bekabeling is een patch paneel ook verkrijgbaar in verschillende categorieën. U heeft de keuze uit patch panel cat5e, patch panel cat6 en patch panel cat6a. De categorie van een patch paneel kent dezelfde eigenschappen als de categorieën van de kabels. Voor het behouden van de snelheid en doorvoersnelheid van de desbetreffende kabel categorie dient u een patchpaneel uit de zelfde categoerie te gebruiken. Op een paneel met een hogere categorie, welke dus ook betere eigenschappen heeft, kunnen wel kabels van een lagere categorie worden aangesloten zonder kwaliteitsverlies. U kunt dus zonder meer een cat5e kabel aansluiten op een patchpaneel cat6a. Andersom werkt dit echter niet. Als een cat6 kabel op een cat5e patchpaneel wordt aangesloten krijgt de kabel de eigenschappen van de categorie van het patchpaneel.

Cat7 patch panel

Als u een Cat7 netwerk heeft en op zoek bent naar een cat7 patchpanel, heeft u waarschijnlijk vastgesteld dat die er (nog) niet zijn. Maar welk patch paneel heeft u dan nodig?

Cat7 kabels zijn compatibel met een patchpaneel cat6a. Cat 7 en Cat 6a beschikken over nagenoeg de zelfde eigenschappen. Het verschil ligt echter in de doorvoersnelheid. Deze ligt bij Cat6a bij 500 mhz en bij Cat7 bij 600 mhz. Dat betekend dat er bij een cat7 netwerk tegelijkertijd meer data kunnen worden overgebracht. Hier zult u in de praktijk echter niets van merken.

patch panel cat6 a

Alles voor uw netwerk online kopen

Bij het nieuw aanleggen of vervangen van uw netwerk komt veel bij kijken en heeft u diverse materialen nodig. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een serverkast, netwerkkabels, patchkabels, wandcontactdozen, patch panel, switch, speciale UTP gereedschap, en ga zo maar door. Bij UTP-kabel.nl vindt u alles wat u voor een betrouwbaar netwerk nodig heeft. Vandaag besteld, morgen in huis. Wij hebben een stappenplan gemaakt voor het aanleggen van een nieuwe internet verbinding. Deze leest u hier. Heeft u verder vragen? Onze klantenservice helpt u graag verder op 074-8526448 of via e-mail [email protected] .