Krimptangen

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Krimptang kopen?

Een krimptang kopen is een must wanneer een internet kabel op rol door een wand, vloer of buis getrokken wordt. Kabels op rol zijn namelijk nog niet voorzien van connectoren waardoor het benodigde gat voor de kabel kleiner gehouden kan worden. Voor het afmonteren van de connectoren aan een internet kabel bent u speciaal gereedschap benodigd die de kabel en connector op de juiste wijze met elkaar verbindt. Hiervoor maakt u gebruik van een speciale krimptang. Deze tang is een compact gereedschap waarmee u eenvoudig op elke locatie een eigen netwerk aan kunt leggen. Zonder deze utp tang is het bijna onmogelijk om een RJ45 connector af te monteren aan een kabel op rol tenzij het een toolless connector betreft.

Welke utp tang moet ik kiezen?

Een connector aan een UTP kabel bevestigen kan met 2 soorten krimptangen, een standaardversie of een professionele versie. De standaard utp tang is geschikt voor RJ45 connectoren, ook wel RJ45 tang genoemd. De professionele tang is geschikt voor zowel RJ45 en RJ11. Bovendien is de professionele variant iets gebruiksvriendelijker. Onze krimptangen zijn kwalitatief hoogwaardig. Ze zijn voorzien van een lock, automatische ontgrendeling, ingebouwde kabelstripper en een klein mesje om kabels op de juiste lengte te snijden. Door een utp tang te kopen heeft u dus een veelzijdig gereedschap in huis.

Hoe werkt een krimptang?

Wanneer u de aderparen op de juiste volgorde heeft geplaatst in de connector moet deze nog worden gekrimpt om de een verbinding te realiseren. Dit doet u door de connector met de aderparen vast te knijpen met behulp van een krimptang. Hierdoor komt een optimale verbinding van kabel en connector tot stand. In onze blog “Hoe maak ik een UTP kabel?” leggen wij stap voor stap uit hoe u de connectoren aan een kabel op rol monteert.

Online bestellen bij UTP-kabel.nl

Bent u op zoek naar internet kabel op rol, bijpassende connectoren, in- of opbouwdozen? Naast een krimptang vindt u bij ons ook alle overige benodigdheden om een netwerk aan te leggen.