Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Krimptangen

Krimptang kopen bij UTP-kabel.nl

Een krimptang koop je online bij UTP-kabel.nl. Een krimptang is een must als je een netwerkkabel op rol hebt en hierop een RJ45 of RJ11 connector wilt monteren. 

Wat betekent krimpen?

Met krimpen wordt het verbinden van twee materialen bedoeld. Hierbij is minstens één van de materialen flexibel en wordt met het ander materiaal vast verbonden. Bij het krimpen van een netwerkkabel en connector worden de ader paren zodanig in de connector gedrukt, dat er contact ontstaat.

Hoe werkt een krimptang?

Er worden verschillende termen gebruikt voor een krimptang: UTP tang, krimptang RJ45, utp kabeltang en netwerktang. De benaming mag misschien anders zijn, maar hiermee wordt hetzelfde gereedschap bedoeld.

 

Met een krimptang monteer je een RJ45 of RJ11 connector af op een netwerkkabel. Een RJ45 stekker gebruik je voor twisted-pair ethernetverbindingen. Een RJ11 stekker wordt voor telefonienetwerken gebruikt.

 

Wanneer je de aderparen van de netwerkkabel op de juiste kleurvolgorde hebt geplaatst in de connector, moet deze nog worden gekrimpt zodat de daadwerkelijke verbinding van kabel en stekker tot stand komt. En hier komt de utp tang in actie!

 

Met behulp van de tang knijp je de connector op de kabel zodat er een vaste verbinding ontstaat. Op deze manier ben je verzekerd van een goede internetverbinding.

 

Wil je voor de zekerheid een stap-voor-stap uitleg, lees dan ons informatieblog over het maken van een netwerkkabel.

 

In 5 stappen een netwerkkabel aansluiten

Standaard vs. professionele krimptang

Een connector aan een UTP-kabel bevestigen kan met 2 soorten krimptangen, een standaard rj45 krimptang of een professionele krimptang. De standaard krimptang RJ45 is geschikt voor RJ45 connectoren.

 

De professionele tang is geschikt voor zowel RJ45 en RJ11. Bovendien is de professionele utp tang iets gebruiksvriendelijker. Als je vaker krimpt, is de professionele uitvoering zeker geen overbodige luxe.

 

Het meest essentiële voordeel van de professionele krimptang is de manier waarop het persgedeelte is vormgegeven. Ten opzichte van een normale krimptang, die op een diagonale wijze perst, voert een professionele krimptang deze handeling op een horizontale wijze uit. Zo wordt er over ieder aderpaar een gelijke kracht verdeeld waardoor het geheel netjes wordt bevestigd. 

 

Of je kiest voor standaard of professioneel, onze krimptangen zijn kwalitatief hoogwaardig. Ze zijn voorzien van een lock, automatische ontgrendeling, ingebouwde kabelstripper en een klein mesje om kabels op de juiste lengte te snijden. Met een krimptang heb je dus een veelzijdig gereedschap in huis.

 

Standaard krimptang kopen  Professionele krimptang kopen

Hoe krimp ik een RJ45 connector op een UTP kabel?

Een RJ45 connector op een UTP kabel krimpen is niet heel moeilijk maar vergt wel enig oefening. Alle aders moeten namelijk contact maken met de connector anders bestaat de kans dat de UTP kabel niet of slechts beperkt een internetsignaal overbrengt.

 

Let op! Eenmaal een connector gekrimpt en nog niet het juiste resultaat? Dan dient een nieuwe connector gebruikt te worden.

 

Kies hier je connectoren

 

Of er daadwerkelijk een verbinding tot stand is gekomen en de kabel op de juiste manier is aangesloten, kun je eenvoudig met een kabeltester controleren.

 

Kies hier je kabeltester

RJ45 stekker zonder tang installeren?

Wordt er eenmalig een internetverbinding aangelegd en wil je hiervoor niet speciaal gereedschap aanschaffen? Dan kun je ook kiezen voor een RJ45 connector waarbij geen RJ45 tang nodig is. Deze "toolless" connectoren zijn wel hoger in prijs dan de standaard connectoren. Daar staat tegenover dat de aanschaf van een krimptang niet nodig is.

Online een RJ45 tang kopen

In onze shop vind je naast UTP krimptangen ook accessoires en ander professioneel gereedschap waardoor het aanleggen van je netwerk een stuk eenvoudiger wordt. Heb je nog vragen over een krimptang of ons overig assortiment? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

✔️ Professioneel advies

✔️ Garantie

✔️ Vandaag besteld, morgen in huis