Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

19 inch rack voor uw kabels en servers nodig?

Een 19 inch server rack, ook wel 19 inch patchkast genoemd, is een must wanneer u of uw klant verschillende servers heeft. U kunt het hele netwerk in uw bedrijf nog zo goed voor elkaar hebben met de juiste bekabeling, maar door het missen van een goede patchkast kunt u alsnog de mist in gaan. Netwerkapparatuur zoals servers zijn te kostbaar en waardevol om zomaar onbeschermd overal te laten plaatsen. Een server behuizing biedt dan de oplossing: Optimaal georganiseerde bescherming en alles op één plek in een 19 inch server rack.

19 inch rack kopen

Direct goede 19 inch racks kopen?


Serverbehuizing

Serverbehuizing, ook wel serverkast genoemd, is speciaal ontworpen om op een veilige en overzichtelijke manier veel verschillende soorten apparatuur in op te bergen. Denk hierbij aan switches, routers, servers en 19 inch accessoires. Niet elk bedrijf is hetzelfde, gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden wat 19 rack behuizing betreft; wandkasten, voor minimale opslag, relay racks en staande serverkasten.


Welke kast heeft u nodig?

Een patchkast 19 inch noemt men ook wel een serverkast 19 inch. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee soorten racks. Een patchkast wordt hoofdzakelijk gebruikt voor bekabeling en heeft een glazen deur, waardoor warmte winnende apparatuur beter geïnstalleerd kan worden in een serverkast. Deze heeft namelijk geperforeerde deuren, waardoor de warmte beter gereguleerd kan worden.


Afmetingen 19 inch rack

Alle bestaande 19 inch racks zijn voorzien van een 19 inch rack profiel . Maar hoeveel is nu eigenlijk 19 inch? Omgerekend naar centimeters is dit 48,26 cm. Dit is dus de meest gangbare afmeting van een 19 inch kast. De hoogte van een 19 inch rek of kast is echter afhankelijk van het aantal servers dat men wil plaatsen. Net als op 19 inch apparatuur wordt de hoogte in een 19 inch rack aangeduid in units (U). Hierdoor is het eenvoudig te berekenen hoeveel units (U) er benodigd zijn.

Hoogte in Units (U)
Elke kast beschikt over een x aantal Units. Dit is de maatvoering die wordt gebruikt bij de hoogte van serverkasten en de bijbehorende accessoires. Het is verstandig om bij de aanschaf niet te gaan voor het exacte aantal benodigde Units. Door rekening te houden met een eventuele groei, voorkomt u dat u in de toekomst een nieuw rack aan moet schaffen omdat de huidige te klein wordt.

Een 18U serverkast biedt plaats aan 18 eenheden, een 22U rack aan 22 eenheden, een 27U rack aan 27 eenheden en ga zo maar door. Dus hoe hoger het aantal Units, des te meer accessoires en apparatuur in het 19 inch rack te plaatsen zijn.

Breedte
De twee breedtes waarin de 19 inch rack verkrijgbaar is, zijn 600mm en 800mm. Bij de 800mm brede variant is er links en rechts naast de 19 inch profielen extra ruimte en deze variant is ook voorzien van een verticale kabeldoorvoer.

Diepte
Daarnaast zijn racks verkrijgbaar in verschillende dieptes. De vuistregel bij het bepalen van de juiste diepte luidt als volgt: neem de dieptemaat van de diepste server / accessoire en tel hier 10 cm bij op voor de warmteafvoer en bekabeling.

19 inch racks


Denk aan de toekomst bij de aanschaf van een 19 Rack

Bij de keuze voor het juiste 19 rack is het belangrijk om niet uit te gaan van het aantal server modules die er op dit moment in geplaatst moeten worden. Bedenk goed wat u wilt bereiken en houdt rekening met groei. Het is zonde dat u nu een rack aanschaft die over een aantal jaar te klein blijkt te zijn.

Maak dan ook eerst een goed overzicht voordat u alles gaat inrichten, plaatsen en installeren. Het is immers geen leuke klus om alles er weer uit te halen en over te zetten in een rack met meer ruimte. Naast dat het geen leuke klus is voor u, uw systeembeheerder of installateur, is het ook zonde om een goed 19 inch rack weg te moeten doen omdat deze te klein is

Waar kunt u een serverkast kopen?

Op onze website kunt u naast al uw UTP bekabeling ook een serverkast kopen. Stel uzelf de vraag aan welke eisen uw 19 inch patch kast of 19 inch serverkast dient te voldoen. Welke servers wilt u plaatsen en hoeveel? Wellicht kunt u wel wat hulp gebruiken om uw wensen in kaart te brengen, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor goed advies op maat.


Waarom bij ons een 19 inch server rack bestellen?

Gezien het feit dat servers onmisbaar zijn in uw bedrijf of het bedrijf van uw klant geldt dat ook voor de behuizing die u aanschaft. Natuurlijk wilt u niet inleveren op de kwaliteit door low budget te gaan, maar u wilt ook niet de hoogste prijs betalen.

Wij zijn leverancier van kwalitatief zeer uitstekende serverkasten voor een betaalbare prijs, maar dragen daarnaast ook zorg voor een goede service; zowel bij advies vooraf als bij vragen achteraf. Als vanzelfsprekend geven wij u bij uw aankoop ook de bijbehorende garantie. Koopt u uw 19 inch server rack bij ons? Dan bent u verzekerd van het feit dat u vele jaren goed zit!