Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor alle kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel verzenden)

19 inch rack voor uw kabels en servers nodig?

Een 19 inch server rack, ook wel 19 inch patchkast genoemd, is een must wanneer u of uw klant verschillende servers heeft. U kunt het hele netwerk in uw bedrijf nog zo goed voor elkaar hebben met de juiste bekabeling, maar door het missen van een goede patchkast kunt u alsnog de mist in gaan. Netwerkapparatuur zoals servers zijn te kostbaar en waardevol om zomaar onbeschermd overal te laten plaatsen. Een server behuizing biedt dan de oplossing: Optimaal georganiseerde bescherming en alles op één plek in een 19 inch server rack.

19 inch rack kopen

Direct goede 19 inch racks kopen?


Serverbehuizing

Serverbehuizing, ook wel serverkast genoemd, is speciaal ontworpen om op een veilige en overzichtelijke manier veel verschillende soorten apparatuur in op te bergen. Denk hierbij aan switches, routers, servers en 19 inch accessoires. Niet elk bedrijf is hetzelfde, gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden wat 19 rack behuizing betreft; wandkasten, voor minimale opslag, relay racks en staande serverkasten.


Welke kast heeft u nodig?

Een patchkast 19 inch noemt men ook wel een serverkast 19 inch. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee soorten racks. Een patchkast wordt hoofdzakelijk gebruikt voor bekabeling en heeft een glazen deur, waardoor warmte winnende apparatuur beter geïnstalleerd kan worden in een serverkast. Deze heeft namelijk geperforeerde deuren, waardoor de warmte beter gereguleerd kan worden.


Afmetingen 19 inch rack

Alle bestaande 19 inch racks zijn voorzien van een 19 inch rack profiel . Maar hoeveel is nu eigenlijk 19 inch? Omgerekend naar centimeters is dit 48,26 cm. Dit is dus de meest gangbare afmeting van een 19 inch kast. De hoogte van een 19 inch rek of kast is echter afhankelijk van het aantal servers dat men wil plaatsen. Net als op 19 inch apparatuur wordt de hoogte in een 19 inch rack aangeduid in units (U). Hierdoor is het eenvoudig te berekenen hoeveel units (U) er benodigd zijn.

Hoogte in Units (U)
Elke kast beschikt over een x aantal Units. Dit is de maatvoering die wordt gebruikt bij de hoogte van serverkasten en de bijbehorende accessoires. Het is verstandig om bij de aanschaf niet te gaan voor het exacte aantal benodigde Units. Door rekening te houden met een eventuele groei, voorkomt u dat u in de toekomst een nieuw rack aan moet schaffen omdat de huidige te klein wordt.

Een 18U serverkast biedt plaats aan 18 eenheden, een 22U rack aan 22 eenheden, een 27U rack aan 27 eenheden en ga zo maar door. Dus hoe hoger het aantal Units, des te meer accessoires en apparatuur in het 19 inch rack te plaatsen zijn.

Breedte
De twee breedtes waarin de 19 inch rack verkrijgbaar is, zijn 600mm en 800mm. Bij de 800mm brede variant is er links en rechts naast de 19 inch profielen extra ruimte en deze variant is ook voorzien van een verticale kabeldoorvoer.

Diepte
Daarnaast zijn racks verkrijgbaar in verschillende dieptes. De vuistregel bij het bepalen van de juiste diepte luidt als volgt: neem de dieptemaat van de diepste server / accessoire en tel hier 10 cm bij op voor de warmteafvoer en bekabeling.

19 inch racks


Denk aan de toekomst bij de aanschaf van een 19 Rack

Bij de keuze voor het juiste 19 rack is het belangrijk om niet uit te gaan van het aantal server modules die er op dit moment in geplaatst moeten worden. Bedenk goed wat u wilt bereiken en houdt rekening met groei. Het is zonde dat u nu een rack aanschaft die over een aantal jaar te klein blijkt te zijn.

Maak dan ook eerst een goed overzicht voordat u alles gaat inrichten, plaatsen en installeren. Het is immers geen leuke klus om alles er weer uit te halen en over te zetten in een rack met meer ruimte. Naast dat het geen leuke klus is voor u, uw systeembeheerder of installateur, is het ook zonde om een goed 19 inch rack weg te moeten doen omdat deze te klein is

Waar kunt u een serverkast kopen?

Op onze website kunt u naast al uw UTP bekabeling ook een serverkast kopen. Stel uzelf de vraag aan welke eisen uw 19 inch patch kast of 19 inch serverkast dient te voldoen. Welke servers wilt u plaatsen en hoeveel? Wellicht kunt u wel wat hulp gebruiken om uw wensen in kaart te brengen, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor goed advies op maat.


Waarom bij ons een 19 inch server rack bestellen?

Gezien het feit dat servers onmisbaar zijn in uw bedrijf of het bedrijf van uw klant geldt dat ook voor de behuizing die u aanschaft. Natuurlijk wilt u niet inleveren op de kwaliteit door low budget te gaan, maar u wilt ook niet de hoogste prijs betalen.

Wij zijn leverancier van kwalitatief zeer uitstekende serverkasten voor een betaalbare prijs, maar dragen daarnaast ook zorg voor een goede service; zowel bij advies vooraf als bij vragen achteraf. Als vanzelfsprekend geven wij u bij uw aankoop ook de bijbehorende garantie. Koopt u uw 19 inch server rack bij ons? Dan bent u verzekerd van het feit dat u vele jaren goed zit!