Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Patchkast Accessoires

Netwerk toebehoren kopen?

Voor het maken van een verbinding met het internet is een netwerkverbinding nodig. Een netwerkverbinding wordt niet alleen met netwerkbekabeling tot stand gebracht. Hier zijn namelijk ook diverse netwerk toebehoren voor nodig. Wanneer er gesproken wordt over netwerk toebehoren kan er worden gedacht aan wandkasten, ethernet switches, patchpanelen, kabelmanagement of stroomvoorzieningen.

Wandkasten
Wandkasten zijn bedoeld voor de nette en overzichtelijke opberging van netwerkapparatuur en accessoires. Er zijn meerdere wandkasten verkrijgbaar, namelijk 450mm diepe kasten en 600mm diepe kasten. Zowel 450mm diepe- als 600mm diepe kasten zijn verkrijgbaar met 6 units tot en met 18 units. 600mm diepe wandkasten zijn verkrijgbaar met een wand scharniermechanisme of met een volledige inbouwdiepte. Deze worden verder toegelicht op de categoriepagina. Deze vorm van Netwerk toebehoren mag eigenlijk in een netwerk niet ontbreken.

Ethernet switches
Ethernet switches worden gebruikt om een netwerksignaal te verspreiden over de netwerkkabels welke aangesloten zijn op de ethernet switch. Op deze manier is het eenvoudig om snel en gemakkelijk meerdere netwerkkabels te voorzien van een werkend netwerksignaal. Ethernet switches zijn verkrijgbaar met een verschillend aantal poorten, managed en unmanaged en POE. Op de pagina van ethernet switches wordt dit verder uitgelicht.

Patchpanelen
Patchpanelen worden gebruikt om overzicht te creëren binnen een bekabelingsnetwerk. Op een patchpaneel zijn aan de voor en achterzijde netwerkkabels aan te sluiten. Aan de voorzijde wordt vanaf de switch een kleine patchkabel op een poort van het paneel aangesloten. Aan de achterzijde wordt door middel van een LSA aansluiting een installatiekabel aangesloten welke naar een apparaat of in- opbouwdoos gaat. Op het patchpaneel staan nummers, waardoor snel te zien is welke kabel bij welk apparaat/ in- opbouwdoos hoort.

Stroomvoorziening
Vaak wordt er apparatuur in een wandkast geplaatst welke moet worden voorzien van stroom. Een handige en snelle manier om gelijk genoeg stroomaansluitingen te creëren binnenin de wandkast is door gebruik te maken van stroomvoorziening. Dit zijn stekkerblokken welke in het 19 inch profiel van een wandkast geplaatst kunnen worden. Er zijn stekkerblokken met en zonder overspanningsbeveiliging. Deze worden verder toegelicht op de categoriepagina.

Kabelmanagement
Om bekabeling netjes en overzichtelijk weg te werken in een wandkast wordt er gebruik gemaakt van kabelmanagement. Kabelmanagement is een netwerk toebehoren waar kabels los, of geclusterd, in gelegd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de kabels niet los in de kast komen te hangen, overzicht gecreëerd kan worden en dat de wandkast een nettere uitstraling krijgt.

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast is een metalen kast waarin je alle netwerkkabels en netwerk apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. De kast is 10 inch of 19 inch breed. Dat is handig, want dit is ook de standaard maat van netwerk apparaten, zoals een server, patchpaneel of ups. Maar ook kleinere apparaten - denk hier aan een router of ethernet switch - passen makkelijk in een patchkast. Deze zet je op speciale legborden. Wil je weten welke patchkast het beste bij jouw netwerk past? Lees dan hier de volledige uitleg.

Hoe richt ik een serverkast in?

Je hebt er genoeg van dat de netwerk apparaten - zoals router, switch of server - overal staan verspreid. Nu je toch bezig gaat met het netwerk, wil je het ook goed doen. Je hebt daarom besloten een serverkast aan te schaffen. Om het netwerk optimaal te laten werken, richt je de serverkast als volgt in:

 • zet zware apparaten naar beneden, lichtere naar boven;
 • plaats kleine apparaten op een legbord;
 • gebruik een patchpaneel voor het ordenen van je netwerk aansluitingen;
 • gebruik een ethernet switch voor het splitsen van het internetsignaal;
 • bevestig stekkerdozen in de kast voor stroomtoevoer;
 • kies utp kabels in de juiste lengte zodat je weinig overlengte hebt;
 • monteer kabelgoten in de kast zodat je kabels netjes weggewerkt zijn.


Wil je dat de serverkast niet alleen functioneel is, maar er ook esthetisch uit ziet? Dan kun je de kast verder uitbreiden met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan led-verlichting, afdekpanelen om vrije tussenruimtes op te vullen of afsluitbare lades voor belangrijke papieren. Zie hier een overzicht van alle accessoires voor jouw serverkast.

Hoe monteer ik een wandkast?

Het monteren van een wandkast is niet moeilijk. Voordat je begint, controleer je het volgende.

 • Onderzoek van welk type materiaal de wand is. De meeste wanden zijn van steen, hout, beton, gips of cellenbeton.
 • Controleer of de wand genoeg draagkracht heeft. De lege kast weegt tussen de 15 en 35 kg. Hoe zwaar jouw kast is, staat bij de product specificaties.
 • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen voor het type wand. Zie hier welk materiaal je voor welke ondergrond nodig hebt.
 • Gebruik veilig en gekeurd gereedschap.
 • Monteer de kast bij voorkeur met z'n tweeën.

 

Monteer de kast in deze 5 stappen:

 1. bepaal waar je de kast wilt bevestigen en houd er daarbij rekening mee dat de kastdeur ver genoeg open kan;
 2. boor de gaten met behulp van het boorgaten sjabloon;
 3. plaats de plug in het gat;
 4. plaats de wandkast boven de gaten;
 5. schroef de wandkast vast.