Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor alle kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel verzenden)

Hoe leg ik een bekabeld thuisnetwerk aan?

Hoe leg ik een bekabeld thuisnetwerk aan?

Regelmatig krijgen wij de vraag: "hoe leg ik een thuisnetwerk aan?" en "Welke kabels moet ik hiervoor gebruiken?" Je beschikt natuurlijk tegenwoordig over computers en smart TV's die zich op meerdere locaties in het huis bevinden. Uiteraard dienen deze allemaal te beschikken over een internetverbinding. Hoe je dit wilt inrichten is geheel afhankelijk van je wensen. Ons motto is: "Als je een eigen bekabeld thuisnetwerk aan gaat leggen, doe dit dan netjes en goed". Een voorbeeld hiervan is de netwerkkabels die in de muur lopen te laten eindigen in een in- of opbouwdoos, ook wel een wandcontactdoos genoemd. Wij leggen uit hoe je dit moet aanpakken en wat je precies nodig hebt.

Welke UTP-kabels heb ik nodig?

Voor het aanleggen van een bekabeld thuisnetwerk adviseren wij CAT6 kabel op rol te gebruiken. Wanneer je deze kabel gaat afwerken op een wandcontactdoos of op een patchpaneel, heb je een stugge kabel nodig. Indien je de kabel afmonteert met connectoren kies dan voor een soepele kabel.

Je kunt dit maar één keer goed doen, daarom adviseren wij voor langere afstanden een kabel te gebruiken van 100% koper. Deze kabel is van de beste kwaliteit en er is geen verlies in snelheid aanwezig.

Het laatste punt om te overwegen is of je een afgeschermde of een onafgeschermde kabel gaat gebruiken. Wij adviseren het volgende: Ligt de kabel alleen in een buis en zijn er geen externe stroomfactoren (magnetisch velden) aanwezig? Dan is een standaard UTP kabel voldoende. Ligt er in een buis een COAX, Stroom- of krachtstroomkabel, kies dan voor een afgeschermde kabel, ook wel FTP genoemd.

Uiteindelijk kom je uit op de volgende kabels:

CAT6 UTP kabel 100% koper op rol
Bekijk hier de cat6 kabel op rol

CAT6 FTP kabel 100% koper op rol
Bekijk hier de Danicom kabel op rol - afgeschermd

Wandcontactdozen

Belangrijk is te weten in hoeveel kamers je een wandcontactdoos wilt plaatsen. Op deze manier kun je bepalen hoeveel wandcontactdozen en hoeveel meter kabel je nodig heeft. Je hebt twee stugge kabels per wandcontactdoos nodig om deze af te monteren. Als je gebruik maakt van een CAT6 FTP stugge kabel gebruikt dan ook een CAT6 FTP wandcontactdoos om dezelfde kenmerken te behouden. Voor het afmonteren van een wandcontactdoos maak je gebruik van een LSA-tang.

Hoe je precies een wandcontactdoos monteert lees je in ons blog: Hoe monteer ik een in- opbouwdoos?

Kant-en-klare patchkabels

Voor het creëren van een verbinding van een wandcontactdoos naar bijvoorbeeld een computer of een smart TV kun je een kant-en-klare patchkabel kopen. Houdt er wel rekening mee dat dit dan ook een CAT6 kabel is zodat deze dezelfde kenmerken heeft als zowel de wandcontactdoos en de kabel.

 

Bekijk hier ons assortiment cat6 patchkabels

Bekijk hier ons assortiment cat6 patchkabels afgeschermd

Heb ik een Ethernet Switch nodig?

Omdat er meerdere kamers in een thuiskabelnetwerk voorzien moeten worden van een werkende netwerkverbinding is een ethernet switch onmisbaar. Op een unmanaged ethernet switch wordt een kabel aangesloten voorzien van een netwerksignaal. Aan de andere kant bevindt zich een hoeveelheid aantal poorten, dit kan zijn vanaf 5 tot en met 48-poorts, afhankelijk van het aantal netwerkverbindingen die nodig zijn. Vanuit het aantal poorten sluit je een aantal patchkabels aan deze verbindt je met een patchpaneel.

 

Bekijk hier ons assortiment ethernet switch

Heb ik een Patchpaneel nodig?

De stugge kabels die je gaat gebruiken voor het aansluiten van een wandcontactdoos worden afgemonteerd op een patchpaneel. Voor het afmonteren van een patchpaneel maak je, net als een wandcontactdoos, gebruik van een LSA tang. Let wel op dat het patchpaneel voorzien is van een LSA strip. Indien dit niet het geval is, gebruik je een dogger. Houdt er ook rekening mee dat het patchpaneel ook dezelfde kenmerken heeft als de kabel.

 

Bekijk hier ons assortiment patchpanelen

Bekabeld netwerk aanleggen voor kantoor?

Voor het aanleggen van een bekabeld netwerk op kantoor gebruik je dezelfde instructies als hierboven omschreven.
Let op
: Een UTP-kabel mag nooit over een TL-lamp gelegd worden.

Wat heb ik nodig?

Wil je de kabel op rol aan de ene zijde afmonteren op een LSA strook van je wandcontactdoos en aan de andere zijde met een RJ45 connector, lees hier de stapsgewijze uitleg: Hoe maak ik een UTP kabel?

Tekening bekabelde thuisnetwerk

 

Opmerkingen
Bart 2016-04-12 20:14:20
Eindelijk een verhelderende omschrijving van de bekabeling bij aanleg glasvezel. Toch zijn mij een twee zaken niet duidelijk: Waarom wordt er telkens gesproken over twee utp kabels in de loze doos aanbrengen? Is de aansluiting voor de tv alleen met een utp? Dus geen coax kabel meer nodig? Ps: wij hebben sinds vorige week een glasvezel aansluiting. Dus nog veel onduidelijk. Wat wordt daar overigens weinig aandacht aan besteed door de providers. Wat staat je te wachten met installeren? Alvast dank.
Carolien 2016-04-14 06:24:29
Beste Bart, Voor een UTP-kabel waar je alleen een connector op afmonteert, bijvoorbeeld voor het aansluiten van een TV heb je inderdaad maar één kabel nodig. Indien u nog een kabelaanbieder heeft is daar een Coax kabel voor nodig. Wat betreft de opbouw doos, deze heeft twee aansluitingen, daarom kun je beter meteen twee kabels trekken. Over glasvezelbekabeling en wat daarbij komt kijken hebben wij ook een blog geschreven genaamd: Help! Ik krijg glasvezel! Deze kunt u hier lezen: http://www.utp-kabel.nl/blog/help-ik-krijg-glasvezel.html
Leo 2016-04-18 07:45:47
Ook mij is redelijk duidelijk hoe een thuisnetwerk aan te leggen, heb toch een vraag omtrent de kabelkeuze: Wil kamers voorzien van internet middels wandcontactdozen, dus stugge kabel, en vervolgens aansluiten op de router middels connectoren, soepele kabel zou je zeggen. Welke kabel moet ik nu nemen? Leo
Carolien 2016-04-18 14:03:51
Beste Leo, Daar is een stugge kabel voor nodig aangezien je een soepele kabel niet kunt afmonteren op een wandcontactdoos. Op een stugge kabel kun je wel connectoren monteren bijvoorbeeld de CAT6 connector RJ45 Unshielded Voor stugge kabels: https://www.utp-kabel.nl/utp-accessoires/connectoren/cat6-connector-rj45-unshielded-voor-stugge-kabels.html Nog mooier is om ook een wandcontactdoos in de meterkast te plaatsen (wanneer de router zich daar bevindt). Wanneer je deze wandcontactdoos nummert heb je overzicht waar de kabels zich bevinden.
Jeff 2016-08-01 16:53:32
Heel helder en duidelijk, stuge kabels nodig voor de wandcontactdoos. Maar daar zijn dus 2 kabels voor nodig. Passen 2 kabels in een lozeleiding van een nieuwbouw project. De bouwer gaf aan dat 1 kabel per leiding eigelijk de bedoeling is.
Bram 2016-08-04 14:50:00
Beste Jeff, Hiervoor zijn inderdaad 2 stugge kabels benodigd. Wat we wel aanraden voor 2 kabels is een 19 mm loze leiding die niet al te veel bochten maakt. Beschikt de loze leiding hierover, dan zou dit volgens ons geen probleem moeten zijn. De bouwer of installateur zou wellicht in uw nieuwbouw woning een betere indicatie kunnen geven of dit ook inderdaad mogelijk is.
Hans 2016-08-12 11:32:12
Duidelijk verhaal! Dank! Toch nog twee vragen: is stugge kabel ook daadwerkelijk veel lastiger om door een buid te trekken? Ik moet namelijk door een buis waar al COAX in zit en heb inmiddels ondervonden dat kennelijk door bochten / versmallingen (?) er amper wat bij kan. En past (qua aansluiting) U/FTP evt wel op STP connectoren / dozen?
Carolien 2016-08-12 13:05:32
Beste Hans, Het kan inderdaad zo zijn dat door middel van bochten en versmallingen een stugge kabel lastiger/ onmogelijk wordt om door een buis te trekken. Het is dan het overwegen waard om een tweede buis er naast te leggen en daar de kabel doorheen te trekken. Een U/FTP kabel past qua aansluiting wel op STP connectoren en/of dozen.
Daniel 2016-11-14 11:06:36
Ik zag dat jullie ook serverkasten hebben? https://www.utp-kabel.nl/serverkast-kopen.html Moet deze er niet bij? Lijkt me wel zo handig
Ruben 2016-12-10 12:55:14
Ik wil maar 1 kabel naar mijn pc door de wand. Kan ik hiervoor een stugge utp kabel met rj45 conector op me router aansluiten?
Carolien 2016-12-12 16:01:47
Beste, Indien u aan beide zijde een RJ45 connector gaat plaatsen heeft u hiervoor een soepele kabel nodig in plaats van een stugge kabel.
Ed Webers 2017-02-06 11:29:03
Mijn router/modem zit in de woonkamer. Ik wil op de eerste verdieping in vier kamers netwerk aanleggen. Is het mogelijk om vanaf met router/modem 1 kabel naar boven te trekken en vandaar uit met patchpanel de rest te verdelen? Ik kan namelijk niet vanuit de woonkamer op de vier kamers komen. Boven is dit eenvoudiger aangezien ik hier meer mogelijkheden heb om kabels netjes en veilig weg te werken. Benieuwd naar jullie antwoord
Carolien 2017-02-07 13:18:40
Beste Ed, Dit is mogelijk, alleen kunt u het beste i.p.v. een patchpaneel een switch gebruiken. Met een switch kunt u namelijk een netwerkverbinding verspreiden over meerdere netwerkkabels. Een patchpaneel is enkel bedoeld voor het afmonteren van kabels.
Bas 2017-02-06 19:56:52
Beste, Ik wil thuis een netwerk aanleggen. Nu wilden wij niet vanuit de meterkast naar elke slaapkamer apart gaan, maar wilden we de ene slaapkamer doorverbinden met de andere slaapkamer. (zoals bij stopcontacten) Is dat mogelijk c.q. aan te raden?
Carolien 2017-02-07 13:55:39
Beste, Dit is absoluut niet aan te bevelen. Een datanetwerk dient stervormig aangelegd te worden, dit betekent dat er vanuit één centraal punt alle datapunten 1 op 1 bekabelt worden. Wel is het mogelijk om op een slaapkamer gebruik te maken van een switch en vanuit de switch de diverse ruimtes voorzien van een internetverbinding.
Stephan 2017-03-04 16:37:01
Is het mogelijk om 2 Cat6 kabels door een 3/4e buis te trekken of kun je dan beter voor Cat5e gaan omdat deze iets dunner zijn? Alvast bedankt voor uw reactie
Carolien 2017-03-07 10:26:57
Beste Stephan, Een Cat6 100% koper kabel normaliter wel, echter is dit wel afhankelijk van de toegankelijkheid van de buis, houd hierbij rekening met het aantal bochten dat is toegepast.
Lucas 2017-06-03 10:59:48
er loopt 1 netwerkkabel van het modem/router naar de xbox one. aangezien mijn zoon de oudere xbox ook wel eens gebruikt moet hij steeds de netwerkkabel switchen. Ze staan nooit allebei tegelijk aan. kan ik hier een soort splitter plaatsen zodat beide xboxen voorzien zijn van een netwerkkabel? tussen modem en xboxen is een afstand van zo'n 5 meter. en welke splitter is dan geschikt?
Carolien 2017-06-06 12:52:50
Beste Lucas, Hiervoor zou je een ethernet switch kunnen gebruiken. Deze verdeelt één netwerkverbinding over meerdere verbindingen. Wellicht is onderstaande ethernet switch een oplossing: https://www.utp-kabel.nl/netwerk-toebehoren/ethernet-switches/unmanaged-ethernet-switches/5-ports-gigabit-unmanaged-switch-zyxel.html
Rob 2017-10-27 17:04:28
Bedankt voor dit duidelijke verhaal. Heb toch nog 1 vraag. Kan ik een patchpanel gebruiken i.c.m. switch waar PoE poorten op zitten? Met andere woorden. Werkt de PoE van de switch ook door op de corresponderende poort van het patchpanel?
Carolien 2017-10-30 10:14:22
Beste Rob, Dit is inderdaad het geval. Gebruik voor alle verbindingen wel (patch)kabels gemaakt van 100% koper.
John 2018-02-08 22:15:31
Beste Rob, Ik wil een kabeltje trekken van modem naar slaapkamer. In de slaapkamer komt een wandcontactdoos en dus is een stugge draad aan te raden. Maar aan de modemkant komt een schoentje. En dus is een niet stugge draad aan te raden. Wat nu?
Daniel 2018-02-12 10:38:34
Beste John, Daar zijn speciale connectoren voor, voor stugge draad. Persoonlijk pak ik echter vaak een Keystone en een mediabox. Dit werkt strakker af en hierdoor ben je later nog flexibel doordat je met een patchkabel verder naar je apparatuur gaat: https://www.utp-kabel.nl/keystone-media-box-1-poort.html
Peter 2018-02-23 05:46:18
Hallo Bedankt voor de uitleg. In mijn woning ligt vanaf de gang naar de garage een utp kabel welke in de garage over gaat in een switch naar twee computers en sinds kort een smart tv. Er vanuit gaande dat de kabel uit de gang al 9 jaar er ligt zal dat vast een UTP CAT5 zijn. Nu heb ik boor de smart tv een UTP hama CAT6 besteld. Had dat beter een CAT5 moeten zijn? Tevens staat bij deze kabel: ---- Geschikt voor 10 BaseT, 100 BaseT en 100 BaseT4 netwerken Type apparaat Netwerkkabel Materiaal Dubbel afgeschermde kabel Overdrachtssnelheid Tot 1000 Mbps Aansluiting A RJ45-verguld Aansluiting B RJ45-verguld Lengte aansluitkabel 5 m Ethernet category Cat-6, shielded Smart Home toepassingsgebied Router en repeater --- Ik krijg nu het gevoel dat dit een foute kabel is welke ik te snel heb besteld (komt vandaag binnen). Het lijkt erop dat deze kabel meer geschikt is van modem naar switch in de garage.....dat gaat niet meer lukken omdat dat 9 jaar geleden is aangelegd in de woning... Alvast bedankt voor uw reactie.
Martijn 2018-02-28 08:35:40
Beste Peter, CAT6 is gewoon de opvolger van CAT5e, maar zal verder niet anders werken. De doorvoersnelheid is echter 1,5 zo veel, dus de CAT6 kabel is alleen maar beter dan de kabel wat er al ligt. In onze andere blog kunt u ook rustig alles nog eens nalezen over de verschillende kabels. https://www.utp-kabel.nl/blog/welke-kabel-moet-ik-kiezen.html
Harm 2018-03-02 11:19:20
Prima uitleg. Toch nog een vraag :Ster als uitgangspunt duidelijk. Echter als ik vanuit de ster naar meerdere ruimtes ga en in deze afzonderlijke ruimtes meerder (tot 4 - 8) aansluitingen, kan ik dan in die ruimtes met een switch werken? Wat betekend dat dan voor de 'doorvoer' snelheid? Wordt het dan b.v. 1 giga / 4 - 8? Bedankt alvast!
Martijn 2018-03-05 07:56:16
Beste Harm, Als u vanuit de ster naar de verschillende ruimtes gaat en hier middels een switch weer meerdere aansluitpunten gaat creëren, is in principe geen probleem. Wat me met ster als uitgangspunt willen duidelijk maken is dat het niet verstandig is om continu aansluitingen te blijven "doorschakelen". Zoals u het schetst heeft het geen invloed op doorvoersnelheden. De switch bepaalt wel welke aansluiting op een bepaald moment prioriteit krijgt. Dus als één PC veel aan het downloaden is, krijgt deze even prio boven een andere PC aangesloten op dezelfde swicth waarmee op dat moment alleen webpagina's worden bezocht.
Jeff 2018-04-10 12:57:56
Vraagje, je hebt patch pannels met lsa en met keystone. welke adviseren jullie? Kan een stugge kabel op een keystone worden gemonteerd?
Patrick 2018-04-11 08:28:00
Beste Jeff, Standaard patchpanelen zijn op voorhand al voorzien van RJ45 / RJ11 aansluitpoorten. Wij adviseren vaak een keystone patchpanelen. Een keystone patchpanelen kunt u naar eigen wens inrichten. U bent zo niet afhankelijk van een patchpaneel met bijvoorbeeld alleen maar Cat5e RJ45 aansluitingen. Bij het monteren van keystones heeft u een stugge kabel nodig. Kabels met een soepele kern kunnen namelijk niet aangesloten worden op LSA stroken.
Elles 2018-05-02 09:42:17
Ik heb een vraag over data punten en bekabeling. Ik wil weten of mijn idee mogelijk is. Ik heb twee kabels. 1: Wat dunere die van een soort van telefoon stekker naar de modem gaat. 2: Is een wat dikkere (UTP??) kabel die is voor digitale tv. Deze kabel gaat van de modem naar boven naar de slaapkamer. Ik wil beneden een datacontactdoos (heet dat zo?) in de muur schroeven. Ik wil dat kabel 1 en 2 daar in word gemonteerd. Ik sluit 2 lange kabels op mijn modem 1 voor de tv boven en en 1 voor internet. Dit is belangrijk de modem zit vast aan de tvkast. En de tvkast moet zo ver mogelijk naar de zithoek gerold (tv kast staat op een andere plek dan waar we zitten) (De oplossing 1 hele lange kabel is geen oplossing dat hebben we nu maar dan heb je overal kabel met verbinding stukjes, en de verbindingstukjes willen we vervangen met een net datacontactdoos.)
Baer Lenssen 2018-05-02 14:18:56
Beste, Helaas is dit niet mogelijk, de zoals door u genoemde kabel 1 en 2 een DSL en een UTP kabel zijn niet te combineren. dus passen ze niet samen in èèn contactdoos. Ik hoop u zo voldoende te hebben geinformeerd.
Stefan van Elk 2018-10-22 15:53:43
Beste, Ik heb een huis van 2 jaar oud gekocht met daarin lege buizen aanwezig. Er is echter gekozen voor de grijze, flexibele, geribbelde buis dus ik verwacht veel bochten. Ik wil hier doorheen Cat6 UTP kabels trekken en netjes afmonteren in (enkelvoudige) wandcontactdozen. Aangezien ik soepele kern kabels wil gebruiken (meer kans op slagen door de flexibele buizen heen) vroeg ik me af of er ook wandcontactdozen bestaan om soepele kabels ( al dan niet met rj45 connector) in af te werken? Groet Stefan
Martijn 2019-05-05 11:21:38
Ik heb in één kamer verschillende wandcontact dozen waar ik een internet aansluiting wil hebben. Hoe kan ik van contactdoos tot contactdoos verlengen? Of moet ik dan voor elke contactdoos een kabel leggen? Ik hoop het niet.. Een advies zou top zijn
Baer 2019-05-06 09:50:41
Beste, Helaas zal u inderdaad voor iedere verbinding en iedere wandcontactdoos een afzonderlijke kabel moeten trekken. Het netwerk dient stervormig te worden aangelegd. ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd. Baer DS-IT
Koen 2019-09-08 07:31:31
Beste,op de foto van de zytc 8-Ports switch zie ik wel acht uitgaande poorten, maar geen inkomende van de router ? Of zit ik helemaal verkeerd ?
Baer Lenssen 2019-09-09 08:08:23
Beste, Dit is volledig juist, de inkomende kan in een van de 8 poorten. Ik hoop u zo voldoende te hebben geholpen. Baer| DS-IT
Tim 2020-05-05 15:20:16
Als ik een wandcontactdoos met twee utp punten wil hebben, moeten er dan 2 kabels in de leiding?
Baer 2020-05-12 14:58:52
Beste, Een netwerk dient u stervormig aan te leggen. Dit houdt in dat u twee fysieke kabels naar elke poort dient te trekken. Mochten er verdere vragen zijn hoor ik het graag, Baer DSIT
Lotte 2020-06-03 14:03:21
Hallo Tim, Ja, in dit geval moeten er dan inderdaad twee kabels in de leiding.
Jacquesques Vork 2020-08-01 09:38:48
Heldere uitleg en ik wil aan de slag gaan, maar ik heb nog een vraag over de volgorde van aansluiten. Ik wil namelijk met kant en klare patchkabels werken, dan is het wel belangrijk dat ik weet hoeveel kabels van welke lengte ik nodig heb. Situatie: Mijn modem/accespoint staat in de huiskamer, en heeft 4 lan poorten. Beneden heb ik 8 netwerkaansluitingen nodig (een switch met 10 aansluitingen). Op de eerste verdieping heb ik 4 aansluitingen nodig en op zolder 6, daar staat ook mijn NAS. Vragen: 1. De switch beneden sluit ik op het modem aan. Kan ik de switch op de eerste verdieping nu het beste via de switch beneden laten lopen of rechtstreeks op het modem? 2. De switch op zolder rechtstreeks op het modem, of via de switch op de eerste verdieping? In dat laatste geval hoef ik maar een kabel van de begane grond naar de eerste verdieping te trekken. 3. Mijn NAS heeft 2 netwerkaansluitingen, heeft het nut om beiden aan te sluiten? Zo ja hoe kan ik dat dan het beste doen? Via de switch op zolder, rechtstreeks op de switch op de begane grond of het modem? Mijn hoofd PC staat op zolder, heeft het nut die rechtstreeks op de NAS aan te sluiten? Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest?
Marco 2020-08-01 10:30:30
Wat een goede informatie vind ik hier. Super! Een vraagje: Ik ben van plan om een kabel naar boven te trekken en die in een wandcontactdoos af te monteren. Vervolgens kan ik dan (volgens mij) hierop een switch aansluiten waar ik diverse apparatuur op kan aansluiten. Mijn vraag is of ik hier dan ook een WiFi router/ repeater op kan aansluiten zodat ik betere WiFi heb op de eerste verdieping. Ik hoor het graag.
Baer 2020-08-04 06:25:09
Beste, Dit is zeker mogelijk, u kunt hier gerust een repeater op aan sluiten. Bedankt voor het compliment Baer DSIT
Johannes 2020-08-18 14:57:17
Mag ik een utp/ftp kabel door een leiding trekken waar al draden van een stopcontact in liggen? Zo ja moet ik dan ook nog een speciale draad hebben en zijn er nog meer zaken waar ik rekening mee moet houden?
carolien 2020-09-01 09:24:01
Beste Johannes, Dit is mogelijk. Gebruik hiervoor wel een afgeschermde internetkabel (FTP/ SFTP). Dit om interferentie te voorkomen.
Bob 2020-09-11 12:54:44
Wanneer je door een loze leiding 2 draden trekt, is UTP dan voldoende of adviseren jullie FTP?
Anita 2020-09-14 13:43:48
Dan is UTP voldoende, FTP gebruikt u wanneer er een Coax- stroomkabel naast komt te liggen. Wij hanteren onderstaande vuistregel: "Ligt de kabel alleen in een buis en zijn er weinig externe stroomfactoren (magnetisch velden) aanwezig dan is een standaard UTP kabel voldoende. Ligt er in een buis een COAX, Stroom- of krachtstroomkabel, kiest u dan voor een afgeschermde kabel".
Pieter 2020-10-04 13:55:53
Vraagje, in het huis (verbouwing) zijn nu cat6 kabels aangelegd. Hierbij heeft de elektricien (kabels die naar de router gaan) gewoon op de kabels een RJ45 connector opgezet. Toen ik over een patchpaneel begon zei de beste man dat dit altijd wordt gedaan (bij de klanten waar hij komt), kan dit kwaad of is een patchpaneel toch aan te raden?
Anita 2020-10-05 09:23:01
Een patchpaneel wordt vaak gebruikt om overzicht te bewaren in een netwerk, in thuis situatie is een switch en/of router/modem voldoende. Succes met de verbouwing :-) Anita
Mieke 2020-11-20 11:38:14
Onze router staat in de werkkamer. Nu willen we een tweede router in cascade in de huiskamer plaatsen. Is het dan mogelijk een UTP-kabel te trekken en aan beide einden een wandcontactdoos met rj45 connector? En dan een losse kabel vanuit de LANpoort van router 1 naar de connector en een losse kabel vanuit de LANpoort van router 2 naar de andere connector?
Anita 2020-11-23 07:45:29
Hallo Mieke, Dit is inderdaad mogelijk, gebruik voor aansluiting op een wandcontactdoos een stugge kabel, hieronder nog tips voor de router naar router verbinding om een functie als switch op te bouwen Zorg dat je wifi-accesspoint van de tweede router uitschakelt. Op deze manier wordt het mogelijk om deze router te gebruiken als een normale switch. Gebruik je een oude router? Let er dan op dat deze misschien niet is voorzien van gigabit-aansluitingen. Sluit lan op lan aan! Succes!
Lin 2020-12-25 22:58:12
In onze woning komen er 2 stugge UTP6 kabels uit het plafond voor het plaatsen van een WiFi AccessPoint dat werkt op Power over Ethernet (andere kant van de kabel komt uit in de garage op een patchpaneel). Hoe termineer ik die kabels uit het platfond het best? Ik lees hier dat een RJ45 connector plaatsen best niet gebeurd op zo'n stugge kabel. Anderzijds is het plaatsen van een 2-poort patchpaneel ook geen zicht qua dikte aan het platfond. En tot slot is lijkt een wandcontactdoos nogal groot met de kans dat de bevestiging van de WiFi AccessPoint er niet rond past. Dus wat doen jullie voor WiFi AccessPoint mooi te plaatsen op een plafond in een huis (dus geen vals plafond zoals in kantoorruimten)? Alvast bedankt, Lin.
Anita 2020-12-28 08:52:39
Beste Lin, Een oplossing zou kunnen zijn om de stugge kabel af te monteren op een keystone connector met LSA of Toolles afmontage zie hieronder de link https://www.utp-kabel.nl/utp-accessoires/keystones/filter/lsa-toolless/ Wij kunnen helaas niet beoordelen of er hiervoor de ruimte is, afmeting keystone is ca. 30x17x22mm. Groeten Anita
Lespollie 2021-01-07 00:36:15
Vraag, ik heb alles aangesloten (wcd, kabels getrokken, connector, etc.) en nu heb ik 1/3 snelheid over. Getest met rechtstreekse kabel via switch ( overigens een cat6 terwijl getrokken kabel een cat6a is). Wat doe ik verkeerd??? HELP aub
Anita 2021-01-13 09:34:29
Beste, Heeft u wel een stugge kabel afgemonteerd op de WCD en een RJ45 connector voor stugge kabel aan de kabel gemonteerd, indien dit niet is gebeurt dan zal hier verlies optreden. Groeten Anita
Yannick 2021-01-07 22:41:56
Dank voor de heldere uitleg, Ik zou het volgende willen vragen: Ik heb 6 kabels die ik moet trekken, waarvoor ik eerst loze leidingen in de dekvloer en muur wil frezen. Het plan is om Cat6e kabels met stugge kern te trekken en in de kamers af te monteren met daarvoor geschikte inbouw wandcontactdozen. De andere kant van de kabels komen dan samen in de woonkamer (waar helaas de internet aansluiting binnenkomt door de gevel). Dit verdient sowieso geen schoonheidsprijs, maar het streven is om de leidingen in ieder geval zo veel mogelijk weg te werken in de muren. Ik vermoed dat, omdat het modem / de router van Ziggo slechts 4 slots heeft om gelijktijdig van bedraad internet te voorzien, wij daarom een patchpanel nodig zullen hebben. Bestaan er patchpanels die net zoals de wandcontactdoos grootendeels in de muur kunnen worden weggewerkt, zodanig dat de binnenkomende holle leiding direct aansluit op de patchpanels zonder uit de muur te treden? Daarnaast nog een gekke vraag, maar is het mogelijk om een patch panel met alle 4 de internetslots van de mediabox te "voeden" met internet (om bottlenecks in datasnelheid zo veel mogelijk te beperken)? Op het schema lijkt er slechts 1 kabel verbinding te faciliteren met internet voor alle verbonden apparatuur, voorbij de switch. Alvast bedankt! Mvg, Yannick
Yannick 2021-01-07 22:42:34
Edit: Het zijn uiteraard Cat6a kabels, niet Cat6e*
Esther Van Dam 2021-03-06 17:25:38
Hoi ik heb een vraag mijn kinderen willen graag een cat 6 kabel in hun kamer nu is dat geen probleem alleen willen ze de kabel direct uit de contact doos naar de computer laten lopen zonder aparte aansluiting in hun contactdoos. Omdat ze zeggen dat dat de snelheid zou verminderen. Is dat zo? Er lopen verder geen draden door de buis ,dus wat veiligheid vind ik het geen probleem .
Anita 2021-03-08 13:31:33
Hallo Esther, Indien je een gelijke wandcontactdoos, dus ook CAT6 gebruikt zal dit geen verlies opleveren. Succes Anita